Pokračovanie už 9. série seriálu DOCTOR WHO

Zdieľať
c338be98-d7c5-4ac0-8b83-5334b241e7b4

Pre všetkých Whovians fanúšikov je to asi tá najlepšia správa, keď si môžu v najbližších dňoch vychutnávať už 9. sériu Doctora Who. Znova nás čaká množstvo napätia, dobrodružstva, odhalení a situácii pri ktorých musíme lapať po dychu.

Doctor Who je britský seriál, ktorý je na obrazovkách už viac ako 50 rokov. Úplne prvý diel bol odvysielaný 23. novembra 1963. Doctor Who ako najdlšie vysielaný sci-fi seriál na svete získal miesto v Guinessovej knihe rekordov.

O čom je vlastne seriál?

Pán Času cestuje priestorom a časom vo svojej modrej policajnej telefónnej búdke nazývanú TARDIS (Time and Relative Dimension in Space – Čas a relatívna dimenzia vo vesmíre). Pán Času pochádza z planéty Gallifrey, ktorá bola údajne vo vojne zničená. Ale to možno nie je celkom pravda. Jeho sonický skrutkovač, ktorý nosí pri sebe, ho dostáva z ťažkostí v ktorých sa ocitá pomerne často.

cloud_tardis_by_doctorwhoquotes-d7j9zkc

Pán času nazývaný aj „šialenec s budkou“ začal už v roku 1963, kedy prvého Doktora hral William Hartnell. Vysielanie pokračovalo až do roku 1989.

K opätovnému obnoveniu Doktora došlo v roku 2005. Seriál začal 9. Doktorom ktorého hral Christopher Eccleston. Ďalej sme mohli vidieť Davida Tennanta, Matta Smitha a nakoniec je tu terajší Doctor Peter Capaldi.

1DWSeasonPremiere-1940x1293
ZDROJ: googlephotos

Na záver si dáme hlášku (8×06)

Courtney Woods: Co je v té budce? Policajt tam není, co?
Doktor: Chceš vědět, co tam je? Řeknu ti, co tam je. Je to stroj času a taky cestuje po vesmíru. A obvykle to obsahuje muže, který prostě chce pokračovat v práci, aby zastavil konec světa, ale je pořád rušen nudnými malými lidmi.
Courtney Woods: Cool! Takže to je vážně vesmírná loď?
Doktor: Mluvím vážně, pokouším se zachránit tuhle planetu.
Courtney Woods: Pro mě to je stejně konec světa. Je rodičák.

Zdroj: hlaska

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Tento text je súčasťou blogovej sekcie portálu NAJKY.sk. Redakcia portálu nezodpovedá za obsahovú ani štylistickú stránku textu. V prípade, ak v texte identifikujete problém, neváhajte ho prosím nahlásiť na webredakcia@sita.sk. Ak sa chcete pridať k bloggerom na Webnovinách, registrujte sa TU.

Odporúčané

Máte tip na článok? Napíšte nám TU