RODIČOVSTVO V MLADOM VEKU

Zdieľať
par-muz-zena-laska-dovera-sex-milovanie_istock_000006980324

Kamošky a priatelia jej povedia že si skazila budúcnosť ? že nech zabudne na mladosť a voľnosť? Nieje to celkom tak . Je to väčšinou jej alebo ooch z partnerov rozhodnutie založiť rodinu.

I keď dnešná doba je tak moderná a urýchlená že rodičovstvo je na poslednom mieste ktoré majú v pláne a hranica žien sa posúva na okolo 30 rokov. Dnešné páry si chcú užívať voľnosť, slobodu pokiaľ možu . Pozrime sa na zopár faktov… Ženy medzi 19. – 30.rokom života majú v každom menštruačnom cykle viac ako 50 %-nú šancu na počatie. Avšak schopnosť počať dieťa začína klesať už v druhej polovici tohto obdobia, nie až po 30-ke ako sa dlho verilo.Organizmus ženy znáša tehotenstvo oveľa lepšie ako vo vyššom veku.Okrem toho, je príjemné byť mladou mamičkou. Predstavme si, koľko bude mať mama dvadsiatnička rokov, keď bude mať jej dieťa 10,15, 20. Avšak veľa mladých párov premýšla nad otázkou sme schopní sa oto dieťa starať? Máme dostatok penazí? Možme si to dovoliť?

Pravdupovediac mladý pár vo veku 18-22 rokov ktorí z partnerov je jeden zarábajúci človek, si myslím že to zvládnu, povedzme si : sú aj horšie prípady.

  • Nevravím, že je to ľahké. Iste komplikovanejšie ako pokojne študovať na vysokej škole a užívať si  bez rodičovských povinností. Ale dá sa to. Len treba chcieť. Práve rodičovstvo či už plánované alebo nie im pomože udržať ešte pevnejší vzťah a niektorým to pomože konečne „dospieť“ :P Možno niektorí poznajú reči svojich rodíčov “ ja v tvojom veku som už dávno robila, starala som o deti, varila a chodila do práce a nie do 25-ky študovať a užívať si a žiadne starosti“ . Či už sa žena stane matkou v osemnástich alebo v tridsiatich piatich, je to jej voľba a každý by ju mal rešpektovať. Svoje deti milujeme rovnako, či sme ich počali ako osemnásťročné alebo až po oslave svojej tridsiatky.
  •  Materstvo je dar, ktorý si musíme vážiť bez ohľadu na to, v akom veku nás postretlo. Hoci článok môže vyznieť ako  uprednostnenie skorého materstva, je skôr písaný ako snaha o upriamenie pozornosti aj na výhody, ktoré z neho  plynú a vniesť trochu optimizmu do súčasného pohľadu na mladé rodiny.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Tento text je súčasťou blogovej sekcie portálu NAJKY.sk. Redakcia portálu nezodpovedá za obsahovú ani štylistickú stránku textu. V prípade, ak v texte identifikujete problém, neváhajte ho prosím nahlásiť na webredakcia@sita.sk. Ak sa chcete pridať k bloggerom na Webnovinách, registrujte sa TU.

Odporúčané

Máte tip na článok? Napíšte nám TU