Rusko navrhuje trestať odber ropy od islamského štátu

Zdieľať
3-4238772540_8024a6775c_o

Ruský návrh rezolúcie Rady bezpečnosti namierený proti financovaniu teroristických skupín vyzýva na sankcie voči jednotlivcom a firmám, ktoré nakupujú ropu od Islamského štátu a od ďalších teroristických skupín ako napr. Al – Káida. Informuje o tom český ekonomický online denník E15.cz .

3-4238772540_8024a6775c_o

 

Návrh požaduje, aby všetkých 163 členských štátov OSN podniklo príslušné kroky k zabráneniu obchodu s historickými pamiatkami a ďalšími vecami kultúrneho, vedeckého a náboženského významu ilegálne vyvezenými zo Sýrie, uvádza server E15. Podobný zákaz existuje už ohľadne pamiatok z Iraku.

 

Pripravovaná rezolúcia by okrem toho mala potvrdiť, že je nelegálne platiť výkupné jednotlivcom alebo skupinám, ktoré sú už pod sankciami OSN. Rovnako sa požaduje, aby boli zmrazené všetky fondy určené na výkupné.

 

O návrhu podľa AP v piatok prvý krát diskutovali za zavretými dverami členovia Rady bezpečnosti OSN a ruský veľvyslanec pri OSN Vitalij Čurkin následne povedal, že “reakcie boli veľmi pozitívne”. Dodal, že o rezolúcii ako celku by sa mohlo hlasovať v utorok budúci týždeň.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Tento text je súčasťou blogovej sekcie portálu NAJKY.sk. Redakcia portálu nezodpovedá za obsahovú ani štylistickú stránku textu. V prípade, ak v texte identifikujete problém, neváhajte ho prosím nahlásiť na webredakcia@sita.sk. Ak sa chcete pridať k bloggerom na Webnovinách, registrujte sa TU.

Odporúčané

Máte tip na článok? Napíšte nám TU