Muž si dal na večeru varené cestoviny, o pár hodín neskôr bol nájdený mŕtvy. Urobil túto osudovú chybu! Príbeh o cestovinách, ktoré zabili človeka, sa odohral v roku 2008 v Belgicku a dalo sa mu jednoducho predísť. Ako je ale možné, že cestoviny pripravili mladíka o život? Ku všetkému sa vyjadril doktor Bernard, ktorý popísal, ako sa niečo také môže stať. Zároveň prezradil, ako sa tejto situácii dalo predísť. Snažia sa teraz všetkých varovať pred touto chybou, ktorú mladík urobil a ktorá ho stála život.
Bol október roku 2008. Dvadsaťročný mladík z Belgicka sa vrátil z univerzity domov a rozhodol sa, že si ohreje cestoviny s paradajkovou omáčkou. Cestoviny však boli na linke už piaty deň v izbovej teplote. Aj tak si jedlo ohrial a zjedol ho. Potom sa rozhodol, že si pôjde zašportovať a o necelú hodinu neskôr sa po behu vrátil domov. Potom prišla nevoľnosť, bolesť brucha a hlavy. Nakoniec sa pridala aj hnačka a zvracanie. Namiesto toho, aby vyhľadal lekársku pomoc, rozhodol sa, že si pôjde ľahnúť, pretože dúfal, že tento stav prespí. Išiel si preto ľahnúť, ráno už sa ale neprebudil.
Ráno, keď mladík nevstával, sa ho rozhodli rodičia ísť skontrolovať. Svojho syna však našli bez známok života. Mladík zomrel približne o 4 hodine ráno, teda 10 hodín po konzumácii jedla. Pitva preukázala, že príčinou úmrtia bola akútna pankreatitída a nekróza pečene. Vo vzorkách stolice bol odhalený Bacillus cereus, čo je baktéria, ktorá produkuje toxíny, spôsobuje hnačky, zvracanie a otravy z jedla. Akonáhle sa táto baktéria premnoží, nastáva obrovský problém. Deje sa to aj v zle skladovaných potravinách.
Jedlo, ktoré nezjete, musí okamžite putovať do chladničky. Optimálna teplota pre rast týchto baktérií je asi 30 °C. V izbovej teplote sa majú baktérie veľmi dobre. Ak si myslíte, že obyčajný ohrev jedla baktérie zabije, ste na omyle. Je preto veľmi dôležité, aby ste jedlo, ktoré nezjete, okamžite dali do chladničky. A jedlo staršie ako 2 dni by ste radšej už mali vyhodiť, pretože jeho chuť už nemusí byť najlepšia.