Polievka či ryža ako prvé jedlo dňa? Pozri, čo sa jedáva na raňajky v rôznych kútoch sveta!

Zdieľať

U nás sme zvyknutí možno na jogurt s vločkami alebo nejaký chlieb so salámou, či praženicu. Ale čo sa jedáva na raňajky v iných kútoch sveta?

Pre USA sú typické palacinky, miešané vajíčka, slaninka a pomarančový džús.

V Japonsku si zase na raňajky zvyknú ľudia dať ryžu, polievku miso a nakladanú zeleninu.

Horizon33_2014-3-13_9-53-31

V Indii patrí k tradičným raňajkám čierny čaj, slaná placka dosa, sambar a čatní.

Nemci si ráno pochutia na vajciach natvrdo, pečených klobáskach a bielej žemli.

Pre Vietnam je typická rezancová polievka a v Brazílii si dajú ľudia na raňajky nejaké ovocie a toast so šunkou.

V Británií patrí k tradičným raňajkám slanina, vajíčka, grilované paradajky a párky.

Číňania raňajkujú misku ryže so žemľou plnenou bravčovým mäsom.

Horizon33_2014-3-13_9-53-42

V Iráne zas chlebovú placku s lekvárom a maslom.

Taliani obľubujú pečivo s džemom a samozrejme kávou.

Egypťania si dajú pitu s cícerom a v Keni musí byť na raňajky na stole kaša s názvom uji a chlebová placka s ovocím.

Horizon33_2014-3-13_9-58-55

Švédi zvyknú raňajkovať toast so šunkou, uhorkou, vareným vajíčkom a rajčinami.

Pre Maroko sú typické palacinky s maslom, lekvárom a poliate olivovým olejom.

Rusi obľubujú ražný chlieb s ovsenou kašou a párkom.

Mexičania majú výdatné raňajky – tortilu s vajíčkami a s fazuľami so salsou.

Austrálčania jedia na raňajky kukuričné lupienky a toasty s vegemite, čo je džem z kvasníc.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom