Spravte si jednohubky na oslavu či párty. Recept, ktorý hravo zvládnete

Zdieľať
jednohubky

Ak čakáte návštevu alebo si len chcete pripraviť niečo chutné na zobkanie pri telke, skúste tento recept na chutné jednohubky. Vymeňte nudné čipsy za niečo niečo lepšie. Tieto jednohubky sa hodia k vínu aj nealku a určite potešia každého maškrtníka.

Na prípravu budeš potrebovať:
1/3 hrnčeka masla
1 pretlačený strúčik cesnaku
1 veľkú bagetu (alebo niekoľko menších)
1/3 hrnčeka pizzovej omáčky
strúhaný syr (Eidam, Mozzarella)
klobásu nakrájanú na krúžky
nadrobno nasekanú červenú cibuľu
čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu

http://www.recipetineats.com/pull-apart-garlic-pizza-bread/
http://www.recipetineats.com/pull-apart-garlic-pizza-bread/ Foto: www.recipetineats.com
http://www.recipetineats.com/pull-apart-garlic-pizza-bread/
http://www.recipetineats.com/pull-apart-garlic-pizza-bread/ Foto: www.recipetineats.com

Postup:
1. Predhrej si rúru na 180°C.
2. Rozpusť si maslo a zmiešaj ho s cesnakom.
3. Bagetu nakrájaj približne na 2 cm kolieska. Každý kúsok potri maslom s cesnakom, ale trochu masla si ešte nechaj.
4. Na každý kúsok natri trochu pizzovej omáčky, pridaj cibuľu, strúhaný syr a navrch polož kolieska klobásy.
5. Poukladaj na seba 6 – 7 koliesok a polož do zapekacej misky. Takto urob aj so zvyšnou bagetou.
6. S maslom, ktoré ti ostalo, potri bagety s každej strany, misku prikry alobalom a vlož do rúry na 15 minút. Potom odkry a peč ďalších 10 minút.
7. Môžeš posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávaj čerstvé, najlepšie je to teplé :-)

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom