Jablká patria k najobľúbenejšiemu ovociu na svete a my sa tomu ani nečudujeme. Sú šťavnaté, sladké a veľmi zdravé. Vedeli ste však, že pri jablkách, ktoré kúpite v obchode, je jedno riziko, o ktorom možno ani neviete? Asi aj vy umývate jablko predtým, ako ho zjete. No nie vždy opláchnutie pod studenou vodou stačí…
Nie každý má prístup k doma vypestovaným jablkám, a tak sa nie vždy podarí vyhnúť tomu, aby sme si kúpili jablká niekde v supermarkete.
Problém však je, že niektoré z jabĺk, ktoré kúpime v supermarketoch, sú ošetrené voskom. No a ten teda rozhodne nie je zdraviu prospešný.
6 nápojov, ktoré naštartujú váš metabolizmus a pomôžu vám pri chudnutí
Niekedy je ťažké na pohľad rozoznať, či ide o voskované, alebo nevoskované jablko, a tak je tu jednoduchý spôsob, akým to zistíte. Stačí, ak jablko ponoríte do horúcej vody.
No a práve vtedy sa môže ukázať vrstva vosku, ktorou je jablko ošetrené a konzervované. Ak sa teda vosku chcete zbaviť (veď kto by ho chcel jesť?), budete potrebovať viac ako len horúcu vodu.
Pozrite si nádherný strom, na ktorom rastie neuveriteľných 40 druhov ovocia!
Na odstránenie vosku z jabĺk budete potrebovať sódu bikarbónu, citrónovú šťavu a vlažnú vodu. Jablká dajte do misy a dajte na ne vrstvu sódy. Potom pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte chvíľku pôsobiť.
Pozrite sa, ako sa dajú využiť cibuľové šupky
To však na zbavenie sa vosku stačiť nebude. Budete ho musieť odstrániť aj mechanicky, najlepšie pomocou zubnej kefky. Potom ich už len opláchnite vo vlažnej vode, utrite a môžete jesť.
Ak sa vám týmto čistiacim procesom veľmi nechce prejsť, vyberajte si jablká, ktoré sú bio ?