To, čo sa stalo, keď na jablko naliali vriacu vodu, je poriadne znepokojivé

Zdieľať
3 waxed apples 664x367.jpg

Jablká patria k najobľúbenejšiemu ovociu na svete a my sa tomu ani nečudujeme. Sú šťavnaté, sladké a veľmi zdravé. Vedeli ste však, že pri jablkách, ktoré kúpite v obchode, je jedno riziko, o ktorom možno ani neviete? Asi aj vy umývate jablko predtým, ako ho zjete. No nie vždy opláchnutie pod studenou vodou stačí…

Nie každý má prístup k doma vypestovaným jablkám, a tak sa nie vždy podarí vyhnúť tomu, aby sme si kúpili jablká niekde v supermarkete.

2 waxed apples 664x498.jpg

Problém však je, že niektoré z jabĺk, ktoré kúpime v supermarketoch, sú ošetrené voskom. No a ten teda rozhodne nie je zdraviu prospešný.

12 apple wax removal e1492457999528.jpeg

Niekedy je ťažké na pohľad rozoznať, či ide o voskované, alebo nevoskované jablko, a tak je tu jednoduchý spôsob, akým to zistíte. Stačí, ak jablko ponoríte do horúcej vody.

4 waxed apples 664x365.jpg

No a práve vtedy sa môže ukázať vrstva vosku, ktorou je jablko ošetrené a konzervované. Ak sa teda vosku chcete zbaviť (veď kto by ho chcel jesť?), budete potrebovať viac ako len horúcu vodu.

5 waxed apples 664x356.jpg

Na odstránenie vosku z jabĺk budete potrebovať sódu bikarbónu, citrónovú šťavu a vlažnú vodu. Jablká dajte do misy a dajte na ne vrstvu sódy. Potom pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte chvíľku pôsobiť.

7 waxed apples 664x397.jpg

To však na zbavenie sa vosku stačiť nebude. Budete ho musieť odstrániť aj mechanicky, najlepšie pomocou zubnej kefky. Potom ich už len opláchnite vo vlažnej vode, utrite a môžete jesť.

10 apple wax removal 664x426.jpg

Ak sa vám týmto čistiacim procesom veľmi nechce prejsť, vyberajte si jablká, ktoré sú bio ?

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom