Sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu je nanajvýš nezodpovedné. Ale čo ak ste v tom nevinne a nedá sa s tým nič robiť?
Keď to preženieš s alkoholom, môže to dopadnúť aj takto!
Existuje množstvo výhovoriek pri zastavení políciou, ktorá vám dá fúkať. Povieš, že si mal len za jeden, to sú len dozvuky zo včerajšku alebo, že tvoj žalúdok produkuje vlastný alkohol. A toto je presne ten dôvod, ktorý bohužiaľ zažíva žena z New Yorku, ktorá už štyrikrát nafúkala bez požitia alkoholu.
Aj keď to môže znieť smiešne, tento stav bol prvýkrát identifikovaný v Japonsku v roku 1970 a je známy ako
„gut fermentačný syndróm“, čo je stav, ktorý nastane v dôsledku chronickej kvasinkovej infekcie a môže produkovať potenciálne omamné hladiny alkoholu.
Konkrétne kvasinky, ktoré boli na vine, sa prirodzene vyskytujú v gastrointestinálnom systéme. Keď to bolo prvýkrát identifikované v Japonsku, všetci pacienti mali abnormálny pečeňový enzým, ktorý bol neefektívny pri odstraňovaní alkoholu z ich tiel. Prekvapivo, všetci ľudia produkovali malé množstvo alkoholu, keď kvasinky v tráviacom systéme interagovali so sacharidmi a cukrami z potravín. Ale s ich neschopnosťou rozložiť alkohol a ich ryžové ťažké stravy mali za následok, že títo jedinci produkovali oveľa viac alkoholu, než normálny človek.