Láska ide cez žalúdok, o tom niet pochýb. Ak chcete svojho drahého na Valentína potešiť originálnym a vlastnoručne vyrobeným dezertom, máme tu pre vás päť skvelých tipov.
Pripravte svojej láske na Valentína chutnú a oku lahodiacu pochúťku
1. Srdiečkové bonbóny
Do srdiečkových silikónových formičiek nasypte farebné guľôčky na zdobenie. Rozpustite bielu čokoládu a nalejte ju do formičiek. Nechajte stuhnúť a vyklopte.

2. Jahody v čokoláde ako lízanky
Rozpustite kvalitnú tmavú čokoládu, napichnite jahody na špajdle a namočte ich poriadne do čokolády. Ak chcete lízanky viacfarebné, rozpustite si aj bielu čokoládu a pridajte do nej trochu potravinárskej farby. Po zaschnutí prvej vrstvy čokolády namočte lízanky aj do zafarbenej čokolády a potom posypte ozdobami.

3. Koláčiky s fondánovou polevou
Zo sladeného kondenzovaného mlieka a kokosu urobte hustú zmes, z ktorej sa budú dať tvarovať guľky. Do stredu môžete vložiť mandľu. Hotové guľky dajte na 15 minút do mrazničky a polejte fondánovou polevou. Tú si vyrobíte zo 480 g cukru, 120 ml vody a 60 ml kukuričného sirupu. Všetko zmiešajte, zahrejte a pred dosiahnutím varu začnite mixovať, potom dajte polevu do vrecúšok na zdobenie a guľky ozdobte.

4. Dúhové srdiečka
3/4 hrnčeka sušienok
štipka škorice
3 PL roztopeného masla
450 g mascarpone
2/3 hrnčeka kryštálového cukru
1/3 hrnčeka šľahačkovej smotany
2 veľké vajcia
1 ČL vanilky
červené, žlté, modré a zelené farbivo
Ako na to?
Predhrejte rúru a vyrobte si základ zo sušienok – rozmixujte ich, pridajte škoricu a rozpustené maslo. Sušienkový základ dajte do srdiečkových formičiek a pečte 10 minút. Pripravte si plnku. Zmiešajte mascarpone, vajcia, cukor, vanilku a šľahačkovú smotanu. Rozdeľte zmes na šesť častí a každú zafarbite a navrstvite na sušienkový základ.

5. Cupcakes s tmavou čokoládou
Cesto: 1 a pol hrnčeka polohrubej múky, 2/3 hrnčeka kakaa, 2 ČL instantnej kávy, 1 a pol ČL prášku do pečiva, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 10 PL zmäknutého masla, 1/2 hrnčeka cmaru, 1 a pol hrnčeka cukru, 3 vajcia, 2 ČL vanilky
Poleva: 450 g masla, 110 g krémového syra, 1/4 hrnčeka cmaru, 1/2 ČL soli, 5 ČL kakaa, 7 hrnčekov práškového cukru, červené farbivo
Čokoládové ozdoby: hrnček nasekanej čokolády
Ako na to?
Predhrejte rúru na 160 stupňov a pripravte si formu na 24 muffinov. Zmiešajte všetky suché prísady v jednej miske a v druhej vyšľahajte maslo s cukorm. Pridajte cmar, vajíčka a vanilku. Pomaly vmiešajte suchú zmes. Nalejte cesto do košíčkov, stačí do polovice a pečte približne 15-20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte polevu a zdobenie.
Rozpustite čokoládu a na papier na pečenie ňou skúste niečo napísať. Potom opatrne odlepte nápisy.
Polevu pripravíte tak, že rozšľaháte maslo s krémovým syrom a pridáte cmar, soľ, kakao a vanilku. Pomaly pridávajte cukor, kým nevznikne hustý krém. Na záver pridajte farbivo. Pomocou zdobiaceho vrecka dajte polevu na muffiny a ozdobte pripravenými čokoládovými nápismi.
