Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chceš si vyrobiť domácu mozzarellu? S týmto receptom sa ti to podarí za menej ako hodinu!

Mozzarella 681466_1280.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: pixabay.com
reklama:
reklama:

Ak máš rád mozzarellu a chcel by si vedieť, ako si ju môžeš pripraviť doma, máme pre teba skvelý návod!

Na domácu mozzarellu budeš potrebovať:

1 a pol čajovej lyžičky kyseliny citrónovej

1/4 tablety rastlinného syridla

3,5 litra plnotučného mlieka

1 čajová lyžička syrovej soli

Ako na to?

Kyselinu citrónovú rozpusti v 1/4 šálky so studenou vodou. V ďalšej šálke naplnenej vodou do 1/4 rozpusti syridlo. Nalej mlieko do hrnca z nerezovej ocele a zohrej na miernom ohni. Opatrne do mlieka zamiešaj vodu s kyselinou citrńovou a miešaj približne pri teplote 30 stupňov. Potom sa mlieko začne zrážať.

Potom pridaj syridlo rozpustené vo vode a keď mlieko dosiahne teplotu okolo 40 stupňov, odstav ho a nechaj približne 5 minút oddychovať.

Medzitým si priprav ďalší hrniec s vodou a zohrej ju na približne 90 stupňov. V hrnci s mliekom sa postupne začne oddeľovať syr od vody. Ak bude mať voda ešte mliečnu farbu, počkaj pár minút.

Potom srvátku vyber pomocou sitka a daj ho do druhého hrnca s horúcou vodou. Tam ho nechaj ďalších 5 minút. Syr potom vyber a vyklop na drevenú dosku na krájanie. Pozor, syr bude ešte stále horúci. Keď trochu vychladne, posoľ ho a vytvaruj do bochníčkov.

Nechaj stuhnúť a hotovo! :-)

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 1. októbra 2015Zdroj thriftytstreasures.com © Najky.sk, iDen Media s.r.o.
reklama:
reklama:
reklama: