Predtým, ako si zahryzneš do jablka, by si mal vedieť, že väčšina jabĺk je ošetrená voskom. A vosku sa len tak obyčajným umytím vody nezbavíš…
Vosk, ktorým väčšina producentov obaľuje jablká, slúži na to, aby sa jablká pekne leskli. Používa sa však aj na ich konzerváciu. Keď chceš zistiť, či aj tie jablká, ktoré si si kúpil, sú pokryté vrstvou vosku, stačí, ak urobíš jednoduchú vec.
Jednoducho na jablká nalej vriacu vodu.
Ak je na nich vosk, mal by sa po niekoľkých minútach objaviť. Vyzerá to takto.
No a vosku sa zbavíš tak, že na jablká nasypeš sódu bikarbónu a potom na ne naleješ citrónovú šťavu.
Teraz na jablká nalej vodu a pomocou zubnej kefky ich očisti od vosku.
Tak čo, budeš na to nabudúce myslieť? Ak sa ti nechce čistiť jablká, tak si kupuj tie, ktoré sú označené značkou BIO, tam sa ti nemôže stať, že by boli pokryté voskom.