Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máš problém uvariť ryžu? S týmto jednoduchým tipom bude úplne dokonalá!

perfect rice
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.instructables.com
reklama:
reklama:

Ryža je veľmi chutná príloha, ktorá sa hodí takmer ku všetkému. No s jej prípravou je to o trochu horšie. Správne uvariť ryžu vie len málokto, ak nerátame tú sáčkovú :-P Určite sa ti už stalo, že si ryžu buď prevaril a vznikla ti z toho hustá neidentifikovateľná hmota, alebo ti prihorela, či bola tvrdá, že si si takmer vylomil na nej zub :-D S týmto jednoduchým receptom sa ti ryža určite podarí a ty nebudeš musieť nič vyhadzovať :-)

Na prípravu budeš potrebovať:
1 a 1/2 hrnčeka ryže (druh podľa vlastného výberu)
2 a 1/3 hrnčeka vody alebo vývaru
lyžicu oleja alebo masla
1/2 lyžičky soli

perfect rice 3
www.instructables.comFoto: www.instructables.com

Postup:

Predhrej si rúru na 190°C. Priveď vodu do varu (buď na sporáku alebo použi rýchlovarnú kanvicu) a nalej ju do zapekacej misky. Pridaj ryžu, olej, soľ a premiešaj.

perfect rice 4
www.instructables.comFoto: www.instructables.com

Misu prikry. Ak nemáš pokrievku, môžeš kľudne použiť aj alobal. Vlož do rúry na hodinu.

perfect rice 2
www.instructables.comFoto: www.instructables.com

Po hodine vyber z rúry a vyskúšaj, či je ryža už hotová. Ak áno, premiešaj ju vidličkou, ak nie je, vlož ešte nachvíľu do rúry. Potom môžeš podávať a tešiť sa z tejto jednoduchej prípravy :-)

perfect rice
www.instructables.comFoto: www.instructables.com
reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor AďaDátum 8. septembra 2015Zdroj www.instructables.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o
K téme
reklama:
reklama:
reklama: