Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte radi zázvor? Takto jednoducho si ho môžete vypestovať doma.

Ginger 1356601_640.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: pixabay.com
reklama:
reklama:

Zázvor je považovaný za úžasný liek na mnohé naše zdravotné problémy, a preto ho mnohí z nás doma musia vždy mať. Prečo si však nevypestovať vlastný zázvor?

Zázvor je výborný pri chrípke, prechladnutí, no pomáha aj pri posilnení imunity a je účinný aj pri bolestiach hlavy. Pre svoju výraznú pikantnú chuť je vhodný aj do rôznych jedál, a tak sa pre mnohých z nás stal neodmysliteľnou súčasťou našej kuchyne.

Ako si môžeme vypestovať zázvor doma?

Ako prvé budeme potrebovať kvalitný koreň zázvoru, ktorý si namočíme do vlažnej vody a necháme ho tam približne 12 hodín. Možno ho zoženiete aj v záhradníctve, ale ak nie, je možné použiť aj ten z obchodu.

Do širokého kvetináča dáme dobre priepustnú pôdu obohatenú o humus. Kvetináč naplníme zeminou približne do polovice. Potom vložíme do zeme zázvor a zasypeme ho zeminou, vrstva by mala mať maximálne 5 centimetrov.

How to grow an endless supply of ginger indoors.gif
www.healthandhealthyliving.comFoto: www.healthandhealthyliving.com

Kvetináč dajte na teplejšie a slnečné miesto v byte a polievajte dvakrát týždenne, aby bola pôda neustále vlhká.

Treba však byť trpezlivý. Zázvor sa totiž rozmnožuje veľmi pomaly a prvé výhonky začnú z kvetináča vykúkať až po niekoľkých týždňoch. Nové korene zázvora bude možné zbierať po 3-4 mesiacoch pestovania.

Zázvor sa zbiera tak, že sa odhrnie zemina a z koreňa si odrežete takú časť, akú potrebujete. Zvyšnú časť vložíte naspäť a zahrniete zeminou.

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 20. mája 2016Zdroj www.healthandhealthyliving.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o
reklama:
reklama:
reklama: