Kto by nemal rád čokoládu? V každom momente nášho života je správnou voľbou. Či už si smutný, alebo nešťastný vždy ti zaručene zlepší náladu.
Banán a čokoláda je božská kombinácia. Nehovoriac o tom, ak ide o zmrzlinu!
Jedinou nevýhodou je fakt, že väčšina z nás má po konzumácii čokolády výčitky svedomia. Tie, podľa najnovších vedeckých poznatkov, už mať nemusíme. Vedci zistili, že čokoláda má pozitívny vplyv na činnosť mozgu. Na vzorke viac ako 1000 dobrovoľníkov zistili, že tí, ktorí jedia čokoládu aspoň raz týždenne majú vynikajúcu funkčnosť mozgu. O dôvod naviac konzumovať čokoládu, nemyslíš?
Tento výskum priniesol komplexné výsledky – účastníci boli požiadaní, aby vyplnili pomerne jednoduché úlohy, ako je zapamätanie si pár položiek na zozname či memorovanie telefónnych čísiel. Tí, ktorí pravidelne konzumujú čokoládu s vysokým obsahom kakaa zvládli tieto úlohy efektívnejšie.
Potraviny, ktoré obsahujú flavonoidy majú tendenciu k zvýšenej mozgovej činnosti – našťastie pre nás, čokoláda je jednou z týchto potravín.