Najdokonalejší tortový korpus, ktorý musíte vyskúšať

Zdieľať
Befunky collage 55.jpg

Receptov na tortové korpusy je veľmi veľa. Človek niekedy nevie, ktorý si vybrať. Samozrejme skúšame dovtedy, kým sa nám nepodarí presne taký, ktorý je podľa našich predstáv. Vtedy si povieme, toto je môj recept a iný už robiť nebudem. Ak sa ani vy neviete rozhodnúť, máme tu pre vás jeden super návod, ako na to. Možno práve tento si obľúbite.

Musíme podotknúť, že na videu uvidíte menšiu dávku, ale postup je rovnaký. Je lepšie sa riadiť týmto napísaným receptom, aby bolo cesto skutočne nadýchané a aby pekne narástlo. Video vám poslúži ako pomôcka pri postupe.

Korpus:

6 vajec

250 g kryštálového cukru 

6 lyžíc oleja 

štipka soli

240 g hladká múka 

Postup:

1. V miske poriadne vyšľahajte bielky s cukrom. Šľahajte dovtedy, kým nie je sneh naozaj pevný. 

Korpus1.jpg

2. Teraz do poriadne vyšľahaného snehu pridajte olej. 

Korpus3.jpg

3. Ďalej pridajte žĺtka. Je veľmi dôležité ich pridávať po jednom a nie všetky naraz. 

Korpus4.jpg

4. Nakoniec už len metličkou primiešajte múku. Ak by ste chceli urobiť orechový korpus, dajte 180 g hladkej múky a 60 g mletých orechov. 

Korpus5.jpg

5. Formu s priemerom 24 cm si natrite olejom a vysypte polohrubou múkou. Pečte na 180 °C cca 45 minút. Záleží od každej rúry. Treba sledovať a zhruba po 35-40 minútach vyskúšať špajdlou, či je cesto hotové. 

Befunky collage 55.jpg

Veríme, že sa vám tento korpus podarí a stane sa súčasťou vašich obľúbených tort a koláčikov. Pozrite si video, na ktorom je celý stručný postup.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom