Pripravte si vynikajúci kinder mliečny rez bez múky. Lahodný a pritom tak jednoduchý

Zdieľať
16492129_1687337367946997_2010927411_o.jpg
najky.sk

Ak máte chuť na niečo lahodné a pritom rýchle, toto je tá správna voľba. 

Kinder mliečny rez určite každý z nás pozná z obchodu. Ale táto domáca verzia vás zaručene dostane. Je bez múky a cesto obsahuje len tri prísady. Máte ho hotový raz-dva a zjedený ešte skôr. Takže bude lepšie, ak si ho urobíte rovno z dvoch dávok, lebo sa po ňom len tak zapráši.

Čo budete potrebovať:

Cesto

-5 vajec

-100g cukru

-50g kakao

Plnka

-250 ml smotana na šľahanie

-1 stužovač

(plnku môžete tiež nahradiť podľa chuti napr.tvarohom s kyslou smotanou alebo mascarpone)

Postup

1. Do jednej misky si dajte žĺtky s cukrom a do druhej bielka.

1.jpg
najky.sk

2. Mixérom vyšľaháte na riedke cesto.

2 1.jpg
najky.sk

3. Z bielkov vyšľaháte tuhý sneh.

3.jpg
najky.sk

4. Do cesta pridajte kakao.

5.jpg
najky.sk

5. Nakoniec jemne vmiešajte sneh do kakaového cesta.

4 1.jpg
najky.sk

6. Hotové cesto vylejte na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte piecť na cca 10 minút pri 190 stupňoch.

6 1.jpg
najky.sk

7. Medzitým si vyšľahajte šľahačku so stužovačom.

16326598_1687336927947041_1702203964_o 1
najky.sk

8. Upečený plát otočte a dajte z neho dolu papier na pečenie. Prekrojte ho napoly a naplňte pripravenou šľahačkou.

7 1.jpg
najky.sk

A máte hotový lahodný kinder mliečny rez. Prajeme vám dobrú chuť! 

16492129_1687337367946997_2010927411_o
najky.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom