Ako urobiť palacinky lepšie, než najlepší šéfkuchári? Univerzálny recept nestačí

Zdieľať
h
Chutné Palacinky Corn Flakes. najky.sk

Palacinky má rád asi každý, poznáme zapekané, slané, flambované, sladké. Palacinky sú jednoduchým a výborným tipom na dezert. Každý z nás pozná tento chutný, jednoduchý a sladký recept. Viete, ako urobiť palacinky ešte lepšie? Len dobré cesto nestačí, preto sme túto pochúťku trochu vylepšili.

Vyskúšajte aj vy týchto pár vylepšení na dobré a hlavne chutné palacinky.

Palacinky Corn Flakes

Recept na prípravu cesta. Budete potrebovať:

  • 3/4 šálky Corn Flakes
  • 1 Pl práškového cukru
  • 1 Pl vanilkového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 1 čl oleja

Postup, ako sa robí cesto na Palacinky Corn Flakes

Neviete, ako sa robia palacinky? Príprava cesta je veľmi jednoduchá a rýchla, zvládnete to pomocou pár surovín, ktoré nájdete doma.

Palacinky sú jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny.
Na prípravu palacinkového cesta budete potrebovať len pár surovín. najky.sk

Najskôr si rozdrvíme Corn Flakes, vysypeme ich do misky a pridáme najprv suché suroviny, teda práškový a vanilkový cukor, múku a štipku soli na dochutenie.

Rozdrvené Corn Flakes na prípravu cesta.
Do cesta pridáme Corn Flakes, ktoré si najskôr rozdrvíme. najky.sk

Do misky s múkou rozbijeme dve vajcia, pridáme čajovú lyžicu oleja a postupne prilievame mlieko. Vyskúšajte aj vegánske palacinky bez vajec. Suroviny použite tie isté, len vynechajte vajcia a pridajte, namiesto obyčajného kravského mlieka, ryžové mlieko.

Mlieko prilievame postupne a nakoniec premiešame.
Do cesta, ako posledné, prilejeme mlieko. najky.sk

Poriadne premiešame, aby nám vzniklo hladké a kašovité cesto. Hotové palacinkové cesto necháme odstáť asi 10 minút v chladničke.

Palacinkové cesto necháme postáť v chladničke asi desať minút.
Hotové palacinkové cesto necháme postáť v chladničke. najky.sk

Zatiaľ si rozohrejeme panvicu, najlepšie teflónovú, ktorú sme len zľahka potreli olejom.

Vyberieme odstáte cesto z chladničky a zľahka ho premiešame. Cesto nalievame naberačkou na rozpálenú panvicu, jemne ho opečieme z oboch strán, pokým okraje nebudú jemne chrumkavé.

Okraje musia byť zlatistej farby a chrmkavé.
Palacinky pečieme, pokým nebudú okraje zlatisté. najky.sk

Corn Flakes dodajú palacinkám maslovú vôňu a chuť. Palacinky sú hutnejšie, nadýchanejšie a chutnejšie.

Palacinky naplníme malinovým a ríbezľovým džemom. Namiesto džemu môžete použiť aj tvaroh či chutnú nuttelu, ktorú si jednoducho pripravíte aj doma. Pripravené palacinky posypeme čerstvým sezónnym ovocím, v lete sú najchutnejšie ríbezle, maliny a jahody. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a chutná večera je hotová!

Najlepšie chutia palacinky s čerstvým ovocím a domácim džemom.
Palacinky ozdobíme ovocím a šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť! :)

Na palacinky pridajte džem podľa vlastnej chuti. V zimných obdobiach môžete namiesto čerstvého ovocia použiť zavárané.

Pre lepšie znázornenie, ako si vyrobiť tieto chutné palacinky, pripájame video:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom