Nadýchaný, šťavnatý a s kúskami rozpustenej čokolády vo vnútri – presne taký je tento skvelý čokoládový chlebík s cuketou, ktorý si určite obľúbite.
Skvelý recept na Sacher tortu. Upečte si doma tento obľúbený čokoládový dezert.
Budete potrebovať:
2 hrnčeky nastrúhanej cukety (cca 300g)
1 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky
1/2 hrnčeka kakaa
1 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
1/2 ČL instantnej kávy
1 ČL vanilkového extraktu
1/2 hrnčeka cukru
1/4 hrnčeka oleja
1/4 hrnčeka jogurtu
2 vajcia
100g nasekanej horkej čokolády + 50g nasekanej horkej čokolády, ktorá pôjde do cesta

Táto tortička je ako stvorená pre všetkých čokoholikov. Vyskúšajte úžasný recept plný čokolády.
Ako na to?
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a formu na chlieb s priemerom približne 23×13 centimetrov vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. V miske rozmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu, kávu a soľ.

V druhej miske zmiešame vajíčka s cukrom a pridáme vanilkový extrakt, jogurt a olej.


Chcete maškrtiť úplne bez výčitiek? Vyskúšajte čokoládovú tortu s fazuľou a bez štipky múky.
Cuketu nastrúhajte.

K vajíčkovej zmesi pridáme zmes s múkou a dobre rozmiešame.

Napokon pridáme cuketu a čokoládu. Cesto nalejte do formy a navrch nasypte zvyšnú čokoládu. Dajte piecť na 45 minút až hodinu. Špáradlom skontrolujte, či je cesto prepečené.

Dezerty zo šálky: Tu sú tri jednoduché a úžasné recepty!

Po upečení nechajte vychladnúť a môžete servírovať.
