Sladké karamelky si môžete vyrobiť aj doma v mikrovlnke. Zamilujete si ich

Zdieľať
Horizon33_2017 5 19_11 5 26.jpg

Čo si budeme klamať? Väčšina z nás si po obede či po večeri rada dopraje nejakú sladkú bodku v podobe dezertu. Každý má rád niečo iné, čo uspokojí jeho mlsný jazýček, no taký karamel ulahodí každému maškrtníkovi.

Karamel je jednoducho delikatesa, no nie každý vie, ako ho správne pripraviť. Ideálne je, keď karamel spracujeme do formy karamelky, ktorá sa bude krásne rozplývať na jazyku.

Carmel 7.jpg

Tento recept na skvelé karamelky je jednoduchý a nebudete naň potrebovať ani veľa ingrediencií a sme si istí, že nimi uspokojíte svoju rodinu aj priateľov.

Budete potrebovať:

1/2 hrnčeka kukuričného alebo glukózového sirupu

1/4 hrnčeka roztopeného masla

1/2 hrnčeka kondenzovaného mlieka

1/4 čajovej lyžičky soli

1/2 hrnčeka bieleho cukru

1/2 hrnčeka hnedého cukru

Ako na to?

Všetky prísady poriadne rozmiešajte v miske a dajte do mikrovlnky na šesť minút na maximálny výkon. Každé dve minúty však otvorte a premiešajte.

Carmel 1.jpg

Zmes potom nalejte do nádoby vystlanej papierom na pečenie. Pri nalievaní dávajte pozor, pretože zmes bude veľmi horúca. Odporúčame vám misku okamžite umyť, pretože po zaschnutí by ste sa poriadne narobili.

Carmel 4.jpg

Potom len nechajte karamelky stuhnúť počas niekoľkých hodín a následne dajte ešte na niekoľko hodín do chladničky. Potom už len vyberte a nakrájate horúcim nožom na kocky.

Carmel 5.jpg

Postup nájdete aj vo videu:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom