Tomuto sa hovorí dokonalý koláčik! Priprav si ho pomocou tohto jednoduchého receptu!

Zdieľať
trillionaire-bars-1

Aj tebe sa stáva, že už len pri pohľade na nejaké jedlo alebo koláč sa ti zbiehajú sliny? Lebo my sme ich pri tomto koláčiku nevedeli zastaviť :-D Vyzerá naozaj úžasne a ak miluješ sladké, tak toto je veľmi dobrá voľba. Veď kombináciou čokolády a karamelu sa nikdy nemôže nič pokaziť! :-) A recept nie je až taký zložitý, že by si to nezvládol aj ty.

Na prípravu budeš potrebovať:

Čokoládový korpus:
1/2 hrnčeka zmäknutého masla
1 hrnček cukru
1 hrnček kakaa
štipku soli
1/2 lyžičky vanilkovej esencie
2 vajcia
1/2 hrnčeka múky

Karamelová vrstva:
1 hrnček karameliek
2 lyžice smotany

Vanilkový cookie krém:
1/2 hrnčeka zmäknutého masla
1/4 hrnčeka kryštálového cukru
1/2 hrnčeka hnedého cukru
2 lyžice smotany
1/2 lyžičky vanilkovej esencie
3/4 hrnčeka múky (múka sa nebude piecť, takže ak chceš, môžeš použiť aj pomleté piškóty)
štipku soli
1/2 hrnčeka strúhanej mliečnej čokolády alebo čokoládových čipsov
1/4 hrnčeka ovsených vločiek

Čokoládová poleva:
1 hrnček strúhanej mliečnej čokolády (alebo čipsov)
2 lyžice smotany

http://lecremedelacrumb.com/2014/01/trillionaire-bars.html
http://lecremedelacrumb.com/2014/01/trillionaire-bars.html Foto: lecremedelacrumb.com

Postup:
1. Predhrej si rúru a priprav si formu na pečenie (veľkosť približne 20 x 20 cm). Formu vymaž maslom a posyp múkou alebo použi papier na pečenie.
2. Cesto na korpus si pripravíš tak, že vymiešaš maslo s cukrom. Pridaj kakao a soľ, premiešaj. Potom pridaj vanilku a vajcia. Vymiešaj dohladka. Napokon zľahka vmiešaj múku a dôkladne premiešaj. Cesto vylej do pripravenej formy a peč 15 – 20 minút.
3. V hrnci alebo vo vodnom kúpeli na strednom ohni zmiešaj karamelky a smotanu a nechaj roztopiť a zmiešať dokopy.
4. Karamelovú zmes nalej na upečený korpus a vlož do chladničky, aby karamel stuhol.
5. Na krém si najskôr vyšľahaj maslo s cukrom, potom vmiešaj vanilku a smotanu. Pridaj múku a soľ a miešaj, kým sa všetko dôkladne nespojí. Napokon primiešaj čokoládu a ovsené vločky.
6. Vanilkový krém natri na stuhnutú karamelovú vrstvu.
7. V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli roztop čokoládu so smotanou a nalej na vanilkový krém. Nechaj v chladničke minimálne 2 hodiny, aby všetko poriadne stuhlo. Potom môžeš podávať! :-)

Múky sa vo vanilkovom kréme nemusíš vôbec obávať. Počas tuhnutia v chladničke nasaje vlhkosť a získa zaujímavú štruktúru, ktorá sa do tohto receptu veľmi hodí :-)

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom