Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Úžasný recept bez múky! Túto tortu s kávovou penou musíš vyskúšať.

Horizon33_2016 1 18_12 53 45.png
18
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.youtube.com
reklama:
reklama:

Táto výborná torta bez múky sa hodí na každú príležitosť. Jej príprava je jednoduchá a výsledok je neodolateľný.

Na 8 až 10 porcií tejto dobroty budeš potrebovať:

Na cesto:

110 g masla

150 g horkej čokolády

3 vajíčka

100 g cukru

8 g kakaa

štipku soli

Na kávovú penu:

2 žĺtky

100 g cukru

12 g kukuričného škrobu

160 ml teplého mlieka

3 g vanilkového extraktu

4 g instantnej kávy

5 g želatíny v prášku

2 polievkové lyžice studenej vody

240 g šľahačkovej smotany

Ako na to?

Horizon33_2016 1 18_12 45 1.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Vytri formu na pečenie s priemerom 20 cm maslom a vylož ju papierom na pečenie. Oddeľ žĺtky a bielky a predhrej si rúru na 180°C. Potom rozpusti vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom.

Horizon33_2016 1 18_12 45 22.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Nechaj trochu vychladnúť a po jednom pridávaj za stáleho miešania žĺtky. Primiešaj kakao a štipku soli.

Horizon33_2016 1 18_12 46 0.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Z bielkov vyšľahaj sneh a postupne pridávaj cukor.

Horizon33_2016 1 18_12 47 39.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Sneh potom jemne vmiešaj do čokoládovej zmesi.

Horizon33_2016 1 18_12 48 0.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Cesto nalej do formy a daj piecť, približne 25 minút.

Horizon33_2016 1 18_12 49 1.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Kým sa cesto upečie, pusti sa do prípravy peny. Rozmiešaj žĺtky s cukrom až kým sa cukor nerozpustí.

Horizon33_2016 1 18_12 49 50.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pridaj kukuričný škrob a postupne prilievaj teplé mlieko.

Horizon33_2016 1 18_12 50 13.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Daj žĺkovú zmes do malého hrnca a na slabom ohni pomaly var, až kým ti vznikne hladká zmes. Potom odstav a pridaj instantú kávu a vanilkový extrakt.

Horizon33_2016 1 18_12 51 18.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Nechaj vychladnúť a priprav želatínu podľa návodu na obale. Potom želatínu nalej do kávovej zmesi a premiešaj. Napokon vyšľahaj šľahačku a postupne ju pridávaj do kávovej zmesi a máš kávovú penu, ktorú dáš na upečené cesto.

Horizon33_2016 1 18_12 52 50.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Daj to na 4 hodiny do chladničky a môžeš podávať. Vrch môžeš ešte posypať kakaom.

Horizon33_2016 1 18_12 53 33.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Postup nájdeš aj vo videu:

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 18. januára 2016Zdroj www.youtube.com © Najky.sk, iDen Media s.r.o.
K téme ,
reklama:
reklama:
reklama: