Aké by to bolo vyskúšať recepty z kuchárskej knihy z roku 1940? Aké suroviny boli vtedy najpoužívanejšie a čo všetko museli ľudia skombinovať, aby si pripravili podľa možnosti chutné jedlo? Dvaja mladí blogeri sa rozhodli, že túto neľahkú výzvu vyskúšajú na vlastných chuťových pohárikoch. Ich pocity z jedál, ktoré si pripravili, sú viac ako zmiešané…
V súčasnosti si myslíme, že máme k dispozícii najchutnejšie a najideálnejšie suroviny, aké si môžeme len predstaviť. Nebolo tomu vždy tak. V roku 1950 nemali ľudia toľko možností, ako máme dnes. Ako vyzerali niektoré pokrmy?
Stará kuchárska „kniha“ resp. denník starej mamy, do ktorého si zhromažďovala tie najväčšie „poklady“
Ku mladej Kathrine sa dostal denník, ktorý obsahoval záznamy z babičkinej starej kuchárskej knihy. Boli v ňom povystrihované recepty z novín a časopisov z 40. a 50. rokov. Čo všetko si Kathrine pripravila a vyskúšala na vlastnej koži?
Polievka, do ktorej sa pridal paradajkový pretlak, pohár mlieka, syr a chrumkavé krekry. Dosť šialená kombinácia aj tú dobu, čo povieš?
Mafinky z roku 1950, vyzerajú celkom reprezentatívne. Už stačí iba to, aby chuť nezradila…
Pivový dressing? To znie celkom lákavo! Potrebovať na neho budeš iba pol šálky majonézy, dižónskej horčice, jednu lyžičku chrenu.
Mal by si odvahu takto experimentovať?