Zdedili kuchársku knihu po svojej starej mame z roku 1940. Na to, čo z nej vyskúšali nikdy nezabudnú! :D

Zdieľať
Horizon33_2016 1 27_11 52 13.jpg

Aké by to bolo vyskúšať recepty z kuchárskej knihy z roku 1940? Aké suroviny boli vtedy najpoužívanejšie a čo všetko museli ľudia skombinovať, aby si pripravili podľa možnosti chutné jedlo? Dvaja mladí blogeri sa rozhodli, že túto neľahkú výzvu vyskúšajú na vlastných chuťových pohárikoch. Ich pocity z jedál, ktoré si pripravili, sú viac ako zmiešané…

V súčasnosti si myslíme, že máme k dispozícii najchutnejšie a najideálnejšie suroviny, aké si môžeme len predstaviť. Nebolo tomu vždy tak. V roku 1950 nemali ľudia toľko možností, ako máme dnes. Ako vyzerali niektoré pokrmy?

Stará kuchárska „kniha“ resp. denník starej mamy, do ktorého si zhromažďovala tie najväčšie „poklady“

Horizon33_2016 1 27_11 27 18.png
https://www.youtube.com/watch?v=d9WzC2baIW4 Foto: www.youtube.com

Ku mladej Kathrine sa dostal denník, ktorý obsahoval záznamy z babičkinej starej kuchárskej knihy. Boli v ňom povystrihované recepty z novín a časopisov z 40. a 50. rokov. Čo všetko si Kathrine pripravila a vyskúšala na vlastnej koži?

Polievka, do ktorej sa pridal paradajkový pretlak, pohár mlieka, syr a chrumkavé krekry. Dosť šialená kombinácia aj tú dobu, čo povieš?

Horizon33_2016 1 27_11 29 55.png
https://www.youtube.com/watch?v=d9WzC2baIW4 Foto: www.youtube.com

Mafinky z roku 1950, vyzerajú celkom reprezentatívne. Už stačí iba to, aby chuť nezradila…

Horizon33_2016 1 27_11 33 56.png
https://www.youtube.com/watch?v=d9WzC2baIW4, Foto: www.youtube.com

Pivový dressing? To znie celkom lákavo! Potrebovať na neho budeš iba pol šálky majonézy, dižónskej horčice, jednu lyžičku chrenu.

Horizon33_2016 1 27_11 39 5.png
https://www.youtube.com/watch?v=d9WzC2baIW4 Foto: www.youtube.com

Mal by si odvahu takto experimentovať?

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom