Čo sa jedla týka, ľudia sa často delia aj na tých, ktorí raňajkujú a ktorí to naopak nikdy nevyskúšali, a ani to nemajú v pláne. Tá prvá skupina ľudí preferuje pravdepodobne bohaté a vyvážené, no vo väčšine prípadov stále sa opakujúce raňajky. Ak sa chceš inšpirovať na niečo, čo si na raňajky ešte rozhodne nemal, vyskúšaj túto chuťovku, ktorú si zamiluje takmer každý.
Božské raňajky každý deň! Nielen že sú chutné, ale aj úžasne vyzerajú!
Na zapečené zemiaky s vajíčkom na vrchu budeš potrebovať:
- 2 veľké zemiaky
- 4 vajíčka
- 1 stredne veľkú cibuľu
- syr
- pažítku ( alebo hociakú bylinku na dozdobenie)
- soľ
- korenie
Postup je úplne jednoduchý a celá príprava raňajok ti nebude trvať viac ako 20. minút. Ako prvé si daj uvariť zemiaky a následne nakrájaj cibuľu na drobné plátky.
Na dozdobenie si zvoľ syr podľa chuti. Čím výraznejšia chuť, tým lepšie.
Keď sa zemiaky uvaria, vydlab z nich vnútro, ktoré následne vložíš do misky s nakrájanou cibuľkou.
Na cibuľke opražíš vnútro zo zemiakov a pridáš nastrúhaný syr.
Keď sú zemiaky uvarené, vlož do nich pripravenú plnku, pažítku a ako posledné vajíčko.
Zemiaky by sa mali piecť pri 200 °C približne 15 min.