Záhada "neprirodzenej" smrti Garetha Williamsa. Našli ho zamknutého vo vaku v kúpeľni a kľúč bol pod jeho telom.

Zdieľať
Tt 2.png
SITA/AP

Gareth Williams (26. september 1978 – 16. august 2010) bol waleský matematik a zamestnanec GCHQ vyslaný do spravodajskej služby (SIS alebo MI6), ktorý bol nájdený mŕtvy za podozrivých okolností v Londýne 23. augusta 2010. Vyšetrovatelia zistili, že jeho smrť bola “ neprirodzená.“

Podľa mestskej polície bola smrť Garetha Williamsa pravdepodobne nehoda.  Polícia kontrolne navštívila Williamsov domov v pondelok 23. augusta 2010 po tom, čo jeho kolegovia poznamenali, že ich niekoľko dní nekontaktoval.

Britain Spy
SITA/AP

Jeho rozkladajúce sa nahé pozostatky boli nájdené v červenej športovej taške zamknutej visiacim zámkom zvonku, v kúpeli hlavnej spálne. Jeho rodina verí, že rozhodujúca DNA bola porušená a odtlačky na mieste činu boli zmazané. Dôkazy boli podľa nich zničené. Žiadne odtlačky prstov, dlaní alebo stopy Williamsovej DNA neboli nájdené na okraji vane, vaku, zipsu alebo visiaceho zámku, pričom kľúč od zámku mal Williams pod svojím telom.

Britain Slain Spy
Rekonštrukcia toho, ako sa mohol prípad stať. SITA/AP

Odborníci sa zhodli, že bolo nemožné pre Garetha Williamsa, aby sa sám zamkol.  Po spustení vyšetrovania koronerka Dr. Fiona Wilcox uviedla, že neexistujú žiadne zranenia na tele a žiadne známky toho boja,  v jeho telo nenašli alkohol ani drogy. Metropolitná polícia považovala jeho smrť za „podozrivú a nevysvetliteľnú“, a tak je tomu dodnes.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom