3 hriešne dobré recepty na horúcu čokoládu, s ktorými v pohode prežiješ chladné večery

Zdieľať
Cokolada.jpg

Kto by nemiloval čokoládu? Možno ju neješ na kilá, ale určite si ju rád raz za čas dopraješ. No a počas dlhých jesenných či zimných večerov chutí taká horúca čokoláda asi najlepšie…

Horúča čokoláda s našľahaným krémom z mascarpone

Potrebovať budeš:

85 g tmavej horkej čokolády

2 polievkové lyžice cukru

1/2 čajovej lyžičky škorice

1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška

1/2 čajovej lyžičky vanilky

3 kvapky mandľovej esencie

4 hrnčeky mlieka

1 hrnček šľahačkovej smotany

1 čajová lyžička mascarpone

Ako na to?

Vo vodnom kúpeli si rozpusti čokoládu s jednou lyžicou cukru, škoricou a muškátovým orieškom. Potom v panvici zmiešaj rozpustenú čokoládu s mliekom a povar 15 až 20 minút. Potom pridaj vanilku a mandľovú esenciu.

V miske vyšľahaj šľahačku, pridaj mascarpone a hotovo.

Enhanced 1678 1447263780 1.jpg
http://www.tasteofyummy.com/dark-hot-chocolate-with-mascarpone-whipped-cream/ Foto: www.tasteofyummy.com

Horúca mexická čokoláda

Potrebovať budeš:

100 gramov kvalitnej horkej čokolády

2 tyčinky škorice

1/2 hrnčeka vody

2 hrnčeky mlieky

1 hrnček šľahačkovej smotany

1/2 čajovej lyžičky čili

1/2 polievkovej lyžice hnedého cukru

štipka muškátového orieška

šľahačka na ozdobu

Ako na to?

Roztop čokoládu a pridaj k nej vodu a škoricu. Keď je čokoláda roztopená, pridaj mlieko, smotanu, čili, cukor a muškátový oriešok. Keď zmes začne vrieť, stíš plameň a pomaly var, kým čokoláda nezhustne.

Ak sa ti zdá čokoláda príliš hustá alebo sladká, pridaj mlieko podľa potreby. Servíruj so šľahačkou.

Enhanced 15162 1447263336 1.jpg
http://www.oliviascuisine.com/mexican-hot-chocolate/ Foto: www.oliviascuisine.com

Talianska horúca čokoláda

Potrebovať budeš:

120 gramov kvalitnej horkej čokolády

1 a pol hrnčeka plnotučného mlieka

1 až 2 lyžice kakaa

1 lyžica cukru

2 lyžice kukuričného škrobu (Zlatý klas)

Ako na  to?

V panvici roztop čokoládu s dvoma lyžicami mlieka. Postupne pridávaj ďalšie mlieko a miešaj. Pridaj kakao a cukor a miešaj, kým sa nerozpustia.

V miske zmiešaj kukuričný škrob s lyžicou mlieka a pridaj do čokolády. Vďaka škrobu bude čokoláda hustejšia. Pred podávaním ozdobu šľahačkou alebo marshmallows.

Enhanced 26218 1447262838 1.jpg
http://ikneadtoeat.com/lindt-italian-hot-chocolate-ciccolata-calda/ Foto: ikneadtoeat.com

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom