Pre mnohých z nás je čokoláda niečo, čoho sa nikdy nevieme prejesť. Čokolády totiž nikdy nie je dosť a hoci sa z nej priberá, rozumné množstvo tejto dobroty môže byť pre naše telo prospešné. Takže nezabúdaj, všetko s mierou! :-P
3 hriešne dobré recepty na horúcu čokoládu, s ktorými v pohode prežiješ chladné večery
1. Je dobrá pre tvoje srdce
Podľa niekoľkých štúdií tmavá čokoláda chráni proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Štúdia univerzity v San Diegu ukázala, že ľudia, ktorí konzumovali 50 gramov tmavej čokolády denne počas dvoch týždňov, mali nižšiu hladinu cukru aj zlého cholesterolu v krvi. Ďalší výskum v Austrálii dokázal, že denná konzumácia tmavej čokolády môže zabrániť infarktu.
2. Chráni pokožku pred UV žiarením
Nemeckí vedci zistili, že konzumácia tmavej čokolády, ktorá obsahuje flavanoidy, chráni pokožku pred slnečným žiarením.
3. Je bohatá na minerály
Kakao, z ktorého sa čokoláda vyrába, je bohaté na minerálny, ako sú horčík, sodík, želez0, vápnik a zinok.
4. Pomáha pri chronickej únave
Britská štúdia preukázala, že konzumácia kvalitnej čokolády má priaznivý vplyv na ľudí trpiacich syndrómom chronickej únavy.
5. Robí nás šťastnými
Americká štúdia preukázala, že ľudia, ktorí jedia čokoládu sú šťastnejší ako tí, ktorí sa jej vyhýbajú.