Táto tortička s jahodovou penou a bielou čokoládou je úžasný svieži letný dezert, ktorý vytvorí letnú atmosféru ja počas upršaného dňa. Chrumkavý základ, krémová čokoládová plnka a nadýchaná jahodová pena.
Budeš potrebovať:
Cesto:
250 g keksov
80 g kokosového oleja alebo masla (roztopeného)
Pena z bielej čokolády:
200 g bielej čokolády
350 g šľahačkovej smotany
5 g želatínového prášku
2 PL studenej vody
Jahodová pena:
300 g jahôd
50 g cukru
5 g želatínového prášku
2 PL studenej vody
200 g šľahačkovej smotany
Na ozdobu:
jahody nakrájané na plátky
Ako na to?
Nakrájaj jahody, daj ich do hrnčeka a zasyp cukrom. Keď sa cukor rozpustí, daj jahody preč z ohňa a rozmixuj dohladka. Priprav si želatínu podľa návodu na obale a nechaj ju napučať v studenej vode. Potom ju pridaj do jahodového pyré a trochu zahrej.
Kým bude jahodová zmes chladnúť, priprav si základ. Rozdrv sušienky a pridaj k nim rozpustené maslo alebo kokosový olej. Vzniknutú zmes vtlač do tortovej formy s priemerom približne 20 cm daj na niekoľko minút do mrazničky.
Pokračuj v príprave peny z bielej čokolády. V parnom kúpeli rozpusti bielu čokoládu so šľahačkovou smotanou (150 g). Kým sa čokoláda rozpustí, priprav si želatínu, ktorú do zmesi potom vmiešaš. Z 200 g studenej šľahačkovej smotany vyšľahaj šľahačku a pridaj do nej vychladnutú zmes z bielej čokolády.
Na základ nalej čokoládovú zmes a daj na 20 minút do mrazničky. Potom si priprav jahodovú penu tak, že vymšľaháš šľahačku a do nej pridáš jahodové pyré. Nalej na stuhnutú čokoládovú zmes a daj na minimálne 4 hodiny (ideálne na noc) do chladničky.
Vrch ozdob jahodami a podávaj :-)