Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cheesecake inak? Vyskúšajte japonskú verziu obľúbeného dezertu.

Horizon33_2016 8 22_14 9 9.jpg
18
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.youtube.com
reklama:
reklama:

Cheesecake patrí k najobľúbenejším dezertom a len ťažko mu možno odolať. Počuli ste však o japonskom cheesecakeu? Ak nie, tak je najvyšší čas ho vyskúšať :-)

Budete potrebovať:

6 vajec

250 g krémového syru alebo tvarohu

50 g masla

100 ml mlieka

3 g vanilkového extraktu

15 ml citrónovej šťavy

60 g polohrubej múky

20 g kukuričného škrobu

štipka soli

135 g kryštálového cukru

Ako na to?

Predhrejte si rúru na 160 stupňov a vymastite tortovú formu s priemerom 20 cm. Vyložte ju papierom na pečenie. Uistite sa, že je forma vysoká aspoň 10 centimetrov. Formu potom obaľte do dvoch vrstiev alobalu.

Oddeľte žĺtky od bielkov a nad parou zohrejte krémový syr, maslo a mlieko.

Horizon33_2016 8 22_14 3 38.jpg
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Potom odložte z ohňa a pridajte vanilkový extrakt, nechajte vychladnúť. Po vychladnutí pridajte žĺtky a citrónovú šťavu a dobre premiešajte.

Horizon33_2016 8 22_14 6 5.jpg
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Potom pridajte múku, kukuričný škrob, soľ a opäť poriadne premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pridajte k nim cukor. Vyšľahaný sneh postupne pridávajte k žĺtkovej zmesi.

Horizon33_2016 8 22_14 7 22.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pripravené cesto nalejte do formy a formu vložte do plechu, do ktorého nalejete horúcu vodu.

Horizon33_2016 8 22_14 8 0.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pečte hodinu a 10 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu. Po upečení pootvorte dvere na rúre a a cheesecake nechajte ešte 10-15 minút vo vnútri.

Horizon33_2016 8 22_14 8 13.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Po vychladnutí koláč vyklopte na tanier a dajte na 4 hodiny alebo na noc do chladničky. Môžete posypať práškovým cukrom na ozdobu. Krájajte horúcim nožom.

Horizon33_2016 8 22_14 8 51.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pozrite si postup aj vo videu:

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 22. augusta 2016Zdroj www.youtube.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o
reklama:
reklama:
reklama: