Kto by si občas rád nepochutil na chrumkavých zemiakových chipsoch? Ak nechcete mať výčitky z toho, že ste si dopriali túto nezdravú dobrotu, čo tak si pripraviť chipsy doma? A môžu byť aj s rôznymi príchuťami.
Príprava je veľmi jednoduchá a potrebuješ na to len zemiaky, olej a to, s čím ich chceš dochutiť, čiže soľ, papriku, cesnak a podobne. Môžeš si dokonca urobiť viac príchutí, aby si tvoji hostia mali z čoho vyberať :-)
Zemiaky si nakrájaj na čo najtenšie krúžky, pretože čím tenšie, tým lepšie. Nakrájané vlož do studenej vody a nechaj odležať aspoň dve hodinky. No medzičasom nezabudni vymeniť vodu za čistú. Potom si ich poriadne osuš utierkou, pretože ak by si vložil mokré zemiaky do horúceho oleja, nedopadlo by to veľmi dobre.
Vo väčšom hrnci si rozpáľ olej a vlož doň suché zemiaky. Hotové budú vtedy, keď budú mať krásnu zlatohnedú farbu. Vyber ich na tanier, dochuť príchuťou podľa vlastného výberu a môžeš servírovať!
Tvoja párty sa s touto dobrotou stane neprekonateľnou! A tu je presný návod, ak by si si nevedel dať rady :-)