Pivovar Stedji začal spolupracovať s veľrybárskou spoločnosťou a pustil sa do výroby piva, ktoré obsahuje veľrybiu múčku!
Jedinečný nápoj sa bude podávať počas stredozimného festivalu na Islande, ktorý sa začne 24. januára a skončí 22. februára na počesť boha Thora.
Nápoj má vraj pozitívne účinky, obsahuje málo cukru a tuku a je bohatý na bielkoviny a z konzumentov tohto nápoja sa stanú skutoční Vikingovia. Pivo obsahuje 5,2 percenta alkoholu.
Proti výrobe tohto piva sa postavili ochranári veľrýb a delfínov, ktorí kritizujú používanie veľrybieho mäsa v pive.
Ochranári považujú používanie veľrýb pri výrobe piva za nemorálne a poburujúce.
Majiteľ pivovaru však nápoj obhajuje tým, že sa bude podávať len počas tradičného festivalu, na ktorom sa jedáva aj veľrybí tuk.