Sladká, čokoládovo-oriešková a hriešne dobrá! To je nutella, priateľka všetkých maškrtníkov a nepriateľka večných držiteľov diét. Ak sa ti zdá tá kupovaná pridrahá alebo chceš vedieť, čo ješ, skús si vyrobiť vlastnú domácu sladučkú pochúťku podľa tohto receptu.
Budeš potrebovať:
230 gramov lieskových orieškov
1/3 hrnčeka kakaa
1 hrnček práškového cukru
2 polievkové lyžice oleja z lieskových orieškov (navrhujeme nahradiť rovnako dobrým a dostupnejším kokosovým olejom)
1 kávová lyžička vanilkovej esencie
štipka soli

Ako na to?
Na suchej panvici si opeč lieskovce do zlatista a potom ich rozmixuj na kašu. Pridaj cukor, kakao, najlepšie holandské, aby bola nutella pekne tmavá, a opäť rozmixuj.
Potom pridaj olej z lieskových orieškov, ktorý môžeš pokojne nahradiť aj iným olejom a na záver pridaj vanilkovú esenciu a soľ.

A hotovo! Takto pripravenú nutellu môžeš v uzavretej nádobe skladovať až mesiac. Aj keď pochybujeme, že ti tak dlho vydrží :-P