Delikátny dezert, ktorý uspokojí každého milovníka čokolády. Bohatá chuť, veľa veľa čokolády a tekutý stred – čo viac si priať?
Budete potrebovať:
1/2 hrnčeka polohrubej múky
1/2 hrnčeka cukru
1/4 hrnčeka kakaa
1/4 čajovej lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
1/4 hrnčeka oleja
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
200 ml mlieka
22 g čokolády (4 kocky)
Ako na to?
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a vymastíme si misky na sufflé, prípadne alobalové misky na muffiny. V miske rozmiešame múku, cukor, kakao, soľ, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.
Olej zmiešame s vanilkovým extraktom a pridáme do suchej zmesi. Následne prilejeme mlieko a vymiešame hladké cesto.
Cesto nalejeme do formičiek a do každej vložíme jednu kocku čokolády.
Pečieme 20 minút a predtým, ako tortičky vyberieme z foriem, necháme cesto 15 minút vychladnúť.
No a potom už len papáme :-) Ak sa vám žiada, ozdobte koláčiky napríklad malinami.
Pozrite si postup vo videu: