Máš chuť na sladký dezert? Vyskúšaj tento chutný nepečený raw koláčik!

Poznáme to asi všetci. Po chutnom a výdatnom nedeľnom obede dobre padne niečo sladké. Ale čo robiť, ak nemáš doma nič sladké? Vyskúšaj pripraviť tento veľmi jednoduchý nepečený koláčik. A navyše raw! :-)
Na prípravu budeš potrebovať:
Orechová vrstva:
1 hrnček orechov (mandle, kešu, makadamové, vlašské)
1/3 hrnčeka kakaa
3 lyžice roztopeného kokosového oleja
12 sušených datlí
Malinová vrstva:
2 hrnčeky čerstvých alebo mrazených malín
2/3 hrnčeka kešu orechov
4 lyžice strúhaného kokosu
6 lyžíc javorového sirupu
1 lyžica kokosového oleja
Vrchná extra kakaová vrstva:
1/2 hrnčeka kakaového masla (alebo roztopeného kokosového oleja)
1/2 hrnčeka kakaa
1/4 hrnčeka javorového sirupu alebo medu
POSTUP:
1. vrstva (orechová): Všetky ingrediencie rozmixuj, aby boli dobre premiešané a datle pomleté. Zmes vlož na plech vyložený papierom na pečenie a daj na polhodinku do mrazničky.
2. vrstva (malinová): Rozmixuj všetko okrem kokosového oleja na jemnú zmes. Potom primiešaj kokosový olej, vylej na prvú vrstvu a vráť naspäť do mrazničky.
3. vrstva (kakaová): Rozpusť maslo alebo olej a vmiešaj najskôr javorový sirup a potom kakao. Zmes nalej na malinovú vrstvu a nechaj v mrazničke aspoň polhodinku, aby všetko poriadne stuhlo.
A koláč je na svete. Jednoduchý recept, že? :-) Prajeme ti dobrú chuť!
Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU