Namäkko či natvrdo? Perfektný návod na to, ako si dokonale uvariť vajce podľa chuti.

Zdieľať
Vajca.jpg

Pripraviť si doma ideálne varené vajíčka je niekedy ťažšie, ako sa môže dať. Niekedy máme chuť na poriadne uvarené vajíčka, inokedy na takzvanú „sopľačku“. A nie vždy nám z vajíčok vznikne to, čo chceme.

Stane sa, že máme chuť na poriadne uvarené vajíčko, no namiesto toho po odstránení škrupinky objavíme roztečený žĺtok. A niekedy máme pocit, že uvariť vajce podľa svojich predstáv je hotové umenie.

Problém je totiž v tom, že vajce obsahuje dve zložky – žĺtko a bielko. No a pre každé je iná ideálna teplota, pri ktorej sa uvaria. Americký šéfkuchár preto vytvoril takúto tabuľku.

https://brightside.me/creativity-cooking/the-perfect-way-to-boil-an-egg-according-to-science-112605/
https://brightside.me/creativity-cooking/the-perfect-way-to-boil-an-egg-according-to-science-112605/
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom