Takmer každý z nás čokoládu miluje. Dokáže nám dodať energiu, samozrejme netreba to s ňou preháňať. Svetlo sveta však uzrel úplne nový druh tejto pochúťky. Ochutnali by ste rubínovú čokoládu?
Taliansky cukrár vytvára zo sladkých dobrôt skutočné umelecké diela
Bez ohľadu na to, kde sa nachádzate, čokoládu nájdete úplne všade. Je populárna po celom svete a nájdete ju v rôznych formách. Táto obľúbená sladká pochúťka mala doteraz tri varianty. Biela, mliečna a horká. Avšak, prednedávnom bol vyrobený nový druh – rubínová čokoláda.
Túto novú čokoládu vyrobila švajčiarska cukrárenská spoločnosť Barry Callebaut. Výrazný ružový odtieň čokolády však nespôsobujú žiadne pridané farbivá ani prísady. Namiesto toho vyrábajú túto čokoládu z unikátnych kakaových bôbov „Ruby“. Tieto bôby poskytujú farbu spolu s ovocnou bobuľovou chuťou, ktorú nemá žiadny iný čokoládový druh.
Miluješ čokoládu? Vedci zistili prekvapivú správu
Rubínová čokoláda určite prinesie očarujúce a chutné zmeny na mnohých čokoládových výrobkoch. Barry Callebaut očakáva, že nový typ sa bude používať na výrobu všetkých druhov čokoládových výrobkov, podobne ako je to s bielou, mliečnou a tmavou čokoládou. Preto by sme mali očakávať rôzne klasické čokoládové pochúťky v budúcnosti aj v rubínovom štýle.
Barry Callebaut však odhaduje, že môže trvať šesť mesiacov, kým sa dostane rubínová čokoláda na trhy. To preto, že Barry Callebaut nepredáva priamo spotrebiteľom, ale skôr poskytne svoju ružovú čokoládu výrobcom. Na druhej strane vytvoria množstvo rubínových čokoládových výrobkov, ktorých sa už mnohí nevedia dočkať.