V týchto dňoch nás trápia naozaj poriadne horúčavy. Niekedy nám nechutí poriadne ani jesť a sme príliš leniví na to, aby sme si niečo uvarili, nebodaj ešte napiekli. Preto je veľmi výhodné pripraviť si nepečený koláč, ktorý zvládneš určite aj sám, pretože je veľmi jednoduchý. A kto by nemal rád banány, ktoré sú veľmi zdravé a chutné? Vyskúšaj tento recept, určite to neoľutuješ! :-)
Čo vznikne kombináciou arašidového masla a džemu? Týchto 5 veľmi chutných receptov! :-)
Na prípravu budeš potrebovať:
približne 45 sušienok (BeBe, Marina)
1/4 hrnčeka rozpusteného masla
250 g smotanového syra (Mascarpone, no môže byť aj jemný tvaroh)
1/2 hrnčeka práškového cukru
400 ml smotany na šľahanie
3 banány
2 balíčky vanilkového pudingu
3 hrnčeky mlieka
karamelový toping


Máš rád ananás? Vyskúšaj tieto 4 chutné recepty, ktoré ťa určite potešia! :-)
Postup:
1. Sušienky spolu s roztopeným maslom rozmixuj dohladka a natlač na dno plechu alebo inej nádoby. Daj na chvíľu do chladničky, aby maslo v sušienkach stuhlo.
2. Vyšľahaj krémový syr alebo tvaroh s cukrom a pridaj polovicu vyšľahanej smotany. Premiešaj a natri rovnomerne na korpus.
3. Banány nakrájaj na krúžky a poukladaj ich na celý povrch koláča.
4. Puding uvar klasicky s mliekom podľa návodu, nechaj ho trochu vychladnúť a potom nalej na banány.
5. Nakoniec rozotri navrch druhú polovicu šľahačky a daj do chladničky minimálne na 3 hodiny, môžeš aj na celú noc.
6. Pred podávaním polej karamelovým topingom, ale môžeš aj postrúhať čokoládou.
TIP: Do smotany na šľahanie pridaj SmetaFix, aby sa ti šľahačka potom neroztiekla.