Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máš rád ananás? Vyskúšaj tieto 4 chutné recepty, ktoré ťa určite potešia! :-)

recepty z ananásu
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:
reklama:

Kto z nás by nemal rád sladkú chuť ananásu? A nie je dobrý len na pizzi Hawai alebo čerstvý. Veľmi dobrú chuť získa grilovaním. Preto ti ponúkame 4 netradičné recepty na využitie ananásu, či už čerstvého alebo z konzervy. 

1. Grilované kuracie prsia s ananásom a omáčkou

Na prípravu budeš potrebovať:
1 hrnček kečupu
1/4 hrnčeka sójovej omáčky
1/4 hrnčeka medu
1 lyžicu horčice
1/4 hrnčeka hnedého cukru
2 celé strúčiky cesnaku
šťavu z 1 citróna
8 vykostených kuracích pŕs
1 čerstvý ananás
olivový olej na potretie
špajdle na napichanie
soľ, korenie

http://www.foodnetwork.com/recipes/tyler-florence/chicken-and-pineapple-skewers-recipe.html
www.foodnetwork.comFoto: www.foodnetwork.com

Postup:
1. Do panvice daj kečup, sójovú omáčku, horčicu, cukor, med, cesnak a citrónovú šťavu. Na miernom ohni priveď do varu a var približne 10 minút, až kým omáčka nezhustne. Odlož nabok a nechaj vychladnúť.
2. Kuracie prsia a ananás nakrájaj na väčšie kocky a napichaj ich striedavo na špajdle. Potri ich olivovýcm olejom a posyp trochou soli a čiernym korením.
3. Z omáčky vyber strúčiky cesnaku a rozdeľ ju do dvoch misiek. Jednu si odlož a druhú použi na potretie pripravených napichaných kúskov.
4. Opraž na panvici alebo na grile 10 – 15 minút. Počas grilovania môžeš prelievať ešte s omáčkou.
5. Podávaj s omáčkou, ktorú si si odložil nabok. Je to vhodné aj ako hlavné jedlo k prílohe, napríklad k ryži. Dobrú chuť :-)

2. Grilovaný ananás s Nutellou

Na prípravu budeš potrebovať:
2 ananásy nakrájané na krúžky
2/3 hrnčeka Mascarpone
1/2 lyžičky vanilkovej esencie
2/3 hrnčeka Nutelly
6 lyžíc smotany na šľahanie
olivový olej

http://www.foodnetwork.com/recipes/giada-de-laurentiis/grilled-pineapple-with-nutella-recipe.html
www.foodnetwork.comFoto: www.foodnetwork.com

Postup:
1. Na grile alebo panvici ugriluj na troche olivového oleja ananás. Z každej strany asi 3 minútky.
2. Kým sa ananás bude grilovať, v miske rozmiešaj Mascarpone a vanilkovú esenciu. Odlož nabok.
3. V inej miske zmiešaj nutelu a smotanu na šľahanie. Daj do mikrovlnky na 2 minúty, no každých 20 sekúnd premiešaj. Alebo môžeš v malom hrnci na nízkej teplote povariť 5 minút, občas premiešať.
4. Prelož grilovaný ananás na väčší tanier, polej teplou nutellovou omáčkou a ozdob zmesou z Mascarpone. Na ozdobu taktiež môžeš použiť rôzne oriešky. Prajeme dobrú chuť! :-)

3. Ananásová limonáda s ginom

Na prípravu budeš potrebovať:
3 hrnčeky ananásového džúsu
3/4 hrnčeka čerstvej citrónovej šťavy
cca 350 ml ginu
cca 120 ml pomarančového likéru (napríklad Cointreau)
1/2 lyžičky nového korenia
citrón na ozdobu
šampanské na servírovanie

http://www.foodnetwork.com/recipes/geoffrey-zakarian/pineapple-gin-punch.html
www.foodnetwork.comFoto: www.foodnetwork.com

Postup:
1. Do veľkého džbánu s ľadom nalej džús, citrónovú šťavu, gin, likér, pridaj nové korenie a poriadne premiešaj.
2. Nalej do vysokých pohárov s ľadom, pridaj trochu šampanského a pohár ozdob kúskami citrónu.
Nazdravie! :-)

4. Ananás s krevetami a so slaninkou

Na prípravu budeš potrebovať:
12 kreviet
1/4 čerstvého ananásu na kocky (môžeš použiť aj kompót)
6 plátkov slaniny prekrojených na polovicu
12 špáradiel

http://www.foodnetwork.com/recipes/rachael-ray/bacon-wrapped-pineapple-shrimp-recipe.html
www.foodnetwork.comFoto: www.foodnetwork.com

Postup:
1. Rozohrej panvicu na miernom ohni.
2. Krevetu a kúsok ananásu obaľ slaninou a zafixuj špáradlom. Tak to urob so všetkými.
3. Z každej strany opraž aspoň 3 minútky, kým slanina nebude chrumkavá a kreveta hotová.
Dobrú chuť!

reklama:
reklama:

K téme

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor AďaDátum 6. augusta 2015Zdroj © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o
K téme
reklama:
reklama:
reklama: