Recepty z mletého bravčového a hovädzieho mäsa, ktoré zvládne každý

Máte chuť na poriadny sýty obed, pri ktorom nestrávite veľa času? Vyskúšajte tieto jednoduché a rýchle recepty z mletého hovädzieho a bravčového mäsa.
1. Taco cestoviny z jedného hrnca
Recepty z mletého mäsa s cestovinou sú jednoduché, rýchle a aj celkom lacné. Tu je super tip.
Na prípravu budeš potrebovať:
450 g mletého mäsa
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 hrnčeky vody
1 hrnček omáčky Salsa
1 hrnček mrazenej kukurice
1 balenie korenia Taco
2 hrnčeky cestovín (kolienka, penne)
1 hrnček omáčky Taco
1 – 2 hrnčeky strúhaného syra
Postup:
Vo väčšej panvici opraž na oleji mleté mäso dohneda, potom pridaj nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Opraž minútku. Pridaj 1 hrnček vody, salsu, kukuricu, korenie, cestoviny, taco omáčku a poriadne premiešaj. Priveď do varu, potom zníž teplotu a prikry pokrievkou. Var 5 – 7 minút, potom pridaj ešte jeden hrnček vody a premiešaj. Taktiež prikry a var 5 – 7 minút. Dávaj si však pozor, aby sa ti nič nepripálilo. Odlož z ohňa a pridaj syr, aby sa roztiekol. Zamiešaj, aby sa syr dostal všade. Hneď servíruj. Na ozdobu môžeš použiť zelenú cibuľku, smotanu, paradajky alebo avokádo.
2. Omáčka stroganov
Na prípravu budeš potrebovať:
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
450 g mletého mäsa
2 lyžice hladkej múky
1 lyžička soli
1/4 lyžičky čierneho korenia
1 plechovku šampiňónov
1 hrnček kuracieho vývaru
1 kyslú smotanu
1/4 hrnčeka masla
Postup:
Na panvici roztop maslo, pridaj cibuľu, cesnak a opraž. Potom pridaj mäso a opraž dohneda. Pridaj múku, soľ, korenie a šampiňóny. Var 5 minút. Pridaj vývar a odkryté var 10 minút. Pridaj kyslú smotanu a môžeš ozdobiť petržlenovou vňaťou. Podávaj s cestovinami alebo ryžou.
3. Mäsové guľky so špagetami
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinou sú veľmi obľúbenou dobrotkou.
Na prípravu budeš potrebovať:
750 g mletého mäsa
400 g lúpaných paradajok (z konzervy)
1 balenie špagiet
1 vajce
1 lyžicu petržlenovej vňate
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
Postup:
Špagety uvar podľa návodu. V miske zmiešaj mleté mäso, vajce, petržlenovú vňať a dochuť soľou a korením. Vytvaruj hladkú zmes, z ktorej potom vytvor malé guličky. Na panvici rozpáľ olej a tieto mäsové guľky opraž z každej strany dohneda. Všetky guľky odlož nabok. Potom na oleji opraž cibuľu, cesnak, pridaj paradajky a mäsové guľky. Povar aspoň 5 minút. Špagety polej touto omáčkou a podávaj. Môžeš posypať strúhaným syrom. Mäsové guľky v rajčinovej omáčke potešia každého hladoša.
4. Mäsovo-fazuľová omáčka
Ďalšie skvelé jedlo z mletého mäsa s cestovinou, ktorý sa oplatí vyskúšať.
Na prípravu budeš potrebovať:
450 g mletého mäsa
chilli korenie
1 lyžičku škorice
1 plechovku paradajkového pretlaku
1 plechovku fazule (bez šťavy)
Postup:
Na panvici opraž mleté mäso dohneda, pridaj škoricu, pretlak, fazuľu a chilli podľa chuti. Taktiež môžeš dochutiť soľou a korením. Ak je treba, pridaj trochu vody. Priveď do varu, potom zníž teplotu a var aspoň 10 minút. Podávaj so špagetami alebo inými cestovinami. Môžeš posypať strúhaným syrom, prípadne nasekanou cibuľkou.
5. Mini Cheesburgery
Na prípravu budeš potrebovať:
450 g mletého mäsa
2 lyžice kečupu
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia
žemle
syr
Postup:
Zmiešaj mäso, kečup a koreniny. Vypracuj zo zmesi placky, ktoré opraž buď na panvici alebo na grile. Žemle rozrež na polovice, vlož mäso, plátkový syr a oblohu podľa želania.
Veríme, že si z tohto zoznamu vyberieš a že sa ti príprava podarí. Prajeme dobrú chuť! :-)
Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU