Presakujúci podchod aj predstaničné priestory v Prešove prejdú rekonštrukciou. Čo so sebou prinášajú?

Zdieľať
Najky titulka 21 1.jpg
Foto: www.presov.sk , Canva

Mesto plánuje rozdelenie projektu do dvoch etáp s čiastočnými dopravnými obmedzeniami. Opravy by mali byť dokončené do konca augusta 2024.

V Prešove v pondelok začína očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov na Masarykovej ulici. Mesto chce vďaka nej vyriešiť problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť.

Celkové náklady sú vo výške takmer 725-tisíc eur, zhotoviteľom diela je na základe verejného obstarávania spoločnosť Interbau, s.r.o. Brezovica. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.

Problémy so zatekaním

Ako informoval hovorca mesta Prešov Michal Hudák, rekonštrukcia predstaničných priestorov pri hlavnej stanici má vyriešiť havarijný stav a problém so zatekaním do podchodu, ktorý spája železničnú a autobusovú stanicu.

„Riešenie pozostáva z komplexnej hydroizolácie podchodu z vonkajšej strany, nového sadrokartónového podhľadu a maľby stropu v celom podchode,“ uviedol Hudák.

Rozdelenie na dve etapy

Mesto sa podľa neho so zhotoviteľom snažilo nájsť riešenie, ktoré by prinieslo iba čiastočné dopravné obmedzenia. „Preto bude celý projekt rozdelený na dve etapy, pričom v jednotlivých etapách bude z pôvodných dvoch pruhov v každom smere, prejazdný iba jeden,“ vysvetlil hovorca.

Stavebné práce v prvej etape tak budú realizované v uzatvorených ľavých jazdných pruhoch v oboch smeroch jazdy (vnútorné jazdné pruhy) a cestná premávka bude v oboch smeroch presmerovaná do voľného pravého jazdného pruhu (vonkajšie jazdné pruhy).

Všetky opravy by mali byť zrealizované do konca augusta roku 2024. „Mesto Prešov prosí vodičov o trpezlivosť, zvýšenú opatrnosť, rešpektovanie dočasného dopravného značenia a o umožnenie výjazdu vozidiel verejnej dopravy zo zastávky mestskej hromadnej dopravy Železničná stanica v oboch smeroch,“ doplnil Hudák.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom