Máte chuť na poriadny sýty obed, pri ktorom nestrávite veľa času? Vyskúšajte tieto jednoduché a rýchle recepty z mletého hovädzieho a bravčového mäsa.
Tip na chutný obed: Vyskúšajte týchto 5 jednoduchých kuracích receptov z jedného hrnca
1. Taco cestoviny z jedného hrnca
Recepty z mletého mäsa s cestovinou sú jednoduché, rýchle a aj celkom lacné. Tu je super tip.
Na prípravu budeš potrebovať:
450 g mletého mäsa
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 hrnčeky vody
1 hrnček omáčky Salsa
1 hrnček mrazenej kukurice
1 balenie korenia Taco
2 hrnčeky cestovín (kolienka, penne)
1 hrnček omáčky Taco
1 – 2 hrnčeky strúhaného syra
Postup:
Vo väčšej panvici opraž na oleji mleté mäso dohneda, potom pridaj nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Opraž minútku. Pridaj 1 hrnček vody, salsu, kukuricu, korenie, cestoviny, taco omáčku a poriadne premiešaj. Priveď do varu, potom zníž teplotu a prikry pokrievkou. Var 5 – 7 minút, potom pridaj ešte jeden hrnček vody a premiešaj. Taktiež prikry a var 5 – 7 minút. Dávaj si však pozor, aby sa ti nič nepripálilo. Odlož z ohňa a pridaj syr, aby sa roztiekol. Zamiešaj, aby sa syr dostal všade. Hneď servíruj. Na ozdobu môžeš použiť zelenú cibuľku, smotanu, paradajky alebo avokádo.
Chceš ochutnať pravý Mac and Cheese? Tak vyskúšaj tento jednoduchý recept!
2. Omáčka stroganov
Na prípravu budeš potrebovať:
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
450 g mletého mäsa
2 lyžice hladkej múky
1 lyžička soli
1/4 lyžičky čierneho korenia
1 plechovku šampiňónov
1 hrnček kuracieho vývaru
1 kyslú smotanu
1/4 hrnčeka masla
Postup:
Na panvici roztop maslo, pridaj cibuľu, cesnak a opraž. Potom pridaj mäso a opraž dohneda. Pridaj múku, soľ, korenie a šampiňóny. Var 5 minút. Pridaj vývar a odkryté var 10 minút. Pridaj kyslú smotanu a môžeš ozdobiť petržlenovou vňaťou. Podávaj s cestovinami alebo ryžou.
3. Mäsové guľky so špagetami
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinou sú veľmi obľúbenou dobrotkou.
Na prípravu budeš potrebovať:
750 g mletého mäsa
400 g lúpaných paradajok (z konzervy)
1 balenie špagiet
1 vajce
1 lyžicu petržlenovej vňate
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
Postup:
Špagety uvar podľa návodu. V miske zmiešaj mleté mäso, vajce, petržlenovú vňať a dochuť soľou a korením. Vytvaruj hladkú zmes, z ktorej potom vytvor malé guličky. Na panvici rozpáľ olej a tieto mäsové guľky opraž z každej strany dohneda. Všetky guľky odlož nabok. Potom na oleji opraž cibuľu, cesnak, pridaj paradajky a mäsové guľky. Povar aspoň 5 minút. Špagety polej touto omáčkou a podávaj. Môžeš posypať strúhaným syrom. Mäsové guľky v rajčinovej omáčke potešia každého hladoša.
Nie si majster v pečení? Nevadí! Tento jahodový koláčik zvládne aj úplný začiatočník!
4. Mäsovo-fazuľová omáčka
Ďalšie skvelé jedlo z mletého mäsa s cestovinou, ktorý sa oplatí vyskúšať.
Na prípravu budeš potrebovať:
450 g mletého mäsa
chilli korenie
1 lyžičku škorice
1 plechovku paradajkového pretlaku
1 plechovku fazule (bez šťavy)
Postup:
Na panvici opraž mleté mäso dohneda, pridaj škoricu, pretlak, fazuľu a chilli podľa chuti. Taktiež môžeš dochutiť soľou a korením. Ak je treba, pridaj trochu vody. Priveď do varu, potom zníž teplotu a var aspoň 10 minút. Podávaj so špagetami alebo inými cestovinami. Môžeš posypať strúhaným syrom, prípadne nasekanou cibuľkou.
5. Mini Cheesburgery
Na prípravu budeš potrebovať:
450 g mletého mäsa
2 lyžice kečupu
1/4 lyžičky soli
1/4 lyžičky korenia
žemle
syr
Postup:
Zmiešaj mäso, kečup a koreniny. Vypracuj zo zmesi placky, ktoré opraž buď na panvici alebo na grile. Žemle rozrež na polovice, vlož mäso, plátkový syr a oblohu podľa želania.