Jablkové francúzske toasty plnené krémovým syrom a jablkovou zmesou so škoricou sú dokonalým jesenným dezertom či sladkými raňajkami. Pozrite si recept.
Budete potrebovať:
2 stredne veľké jablká – očistené a nakrájané na malé kúsky
1/2 /ČL škorice
2 ČL citrónovej šťavy
2 vajcia
3 PL mlieka
10 toastových chlebov
120g krémového syra
1/3 hrnčeka cukru + 1 ČL škorice
maslo
Ako na to?
Kúsky jablka, škoricu a citrónovú šťavu zmiešame v malom hrnčeku a povaríme asi 3 minúty.
V miske zmiešame cukor a škoricu. A v druhej miske rozmiešame vajíčka s mliekom. Z toastov odrežeme kôrky a chleby rozvaľkáme.
Na každý krajec natrieme krémový syr a naplníme jablkovou zmesou, zakrútime.
Stočené chlebíky namočíme do vajíčkovej zmesi. Na panvici rozohrejeme maslo a chlebíky na ňom opečieme z každej strany do zlatohneda.
Potom toasty obalíme v cukre so škoricou a podávame s javorovým sirupom alebo medom.
Pozrite si postup aj vo videu: