Sladká dobrota ako stvorená na jeseň. Pripravte si jablkové francúzske toasty.

Zdieľať
Horizon33_2016 10 19_15 5 38 1.jpg

Jablkové francúzske toasty plnené krémovým syrom a jablkovou zmesou so škoricou sú dokonalým jesenným dezertom či sladkými raňajkami. Pozrite si recept.

Budete potrebovať:

2 stredne veľké jablká – očistené a nakrájané na malé kúsky

1/2 /ČL škorice

2 ČL citrónovej šťavy

2 vajcia

3 PL mlieka

10 toastových chlebov

120g krémového syra

1/3 hrnčeka cukru + 1 ČL škorice

maslo

Ako na to?

Kúsky jablka, škoricu a citrónovú šťavu zmiešame v malom hrnčeku a povaríme asi 3 minúty.

https://www.youtube.com/watch?v=CHG0Ie_EXuE
www.youtube.com

V miske zmiešame cukor a škoricu. A v druhej miske rozmiešame vajíčka s mliekom. Z toastov odrežeme kôrky a chleby rozvaľkáme.

https://www.youtube.com/watch?v=CHG0Ie_EXuE
www.youtube.com

Na každý krajec natrieme krémový syr a naplníme jablkovou zmesou, zakrútime.

https://www.youtube.com/watch?v=CHG0Ie_EXuE
www.youtube.com

Stočené chlebíky namočíme do vajíčkovej zmesi. Na panvici rozohrejeme maslo a chlebíky na ňom opečieme z každej strany do zlatohneda.

https://www.youtube.com/watch?v=CHG0Ie_EXuE
www.youtube.com

Potom toasty obalíme v cukre so škoricou a podávame s javorovým sirupom alebo medom.

https://www.youtube.com/watch?v=CHG0Ie_EXuE
www.youtube.com

Pozrite si postup aj vo videu:

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom