Varíme so Selassiem #4. Čo potrebujeme na zapekané Cannelloni?

Zdieľať
Horizon33_2015 11 11_9 28 9.jpg

Selassiemu sa zrejme veľmi zapáčilo varenie, pretože opäť prichádza s ďalším receptom. Na svojom vlogovacom kanály má už viac ako 60. tisíc odberateľov a vyše milión zhliadnutí. YouTuber Selassie chce svojich fanúšikov nielen pobaviť, ako ostatní, ale hlavne ich aj niečo popri tej zábave naučiť. Tak, čo to bude tentokrát?  :-) 

Samozrejme, že nemôže začať hneď trojchodovým menu, aj keď by ho určite zvládol, ide krok za krokom. Po francúzskych zemiakoch nasledujú cestoviny, no nie hociaké. Vybral si talianske Cannelloni, ktoré naplnil chutnou omáčkou.

Čo na jej prípravu potreboval? 

  • cestoviny
  • mleté mäso
  • paradajkový pretlak
  • soľ
  • korenie
  • bazalku
  • majoránku
  • cibuľu

Ako prvé si nakrája cibuľu na kocky a nechá ju do zlatista opražiť. Pridá mleté mäso, koreniny a trochu podleje vodou. Samozrejme, predtým, ako pridá na panvicu mäso ho dôkladne umyje.

Horizon33_2015 11 11_9 36 28.png
https://www.youtube.com/watch?v=OD14Rfu0PKM Foto: www.youtube.com

Bolonská omáčka sa musí správne dochutiť. Tú jedinečnú chuť jej dodá paradajkový pretlak. Ak je vzniknutá omáčka moc hustá, pridáme trochu vody.

Nenechaj si ujsť Selassieho pripomienky k tomu, akoby originálna Bolonská omáčka rozhodne vyzerať nemala. Kečup a všetky umelé veci nie sú zrovna to, čo by sa do nej malo pridávať. Veľa ľudí to robí, no od originálneho receptu to má na míle ďaleko. Buď pridaj pretlak, alebo paradajkovú šťavu. Po pridaní bazalky, oregana dostane tú správnu príchuť.

Horizon33_2015 11 11_9 50 20.png
https://www.youtube.com/watch?v=OD14Rfu0PKM Foto: www.youtube.com

Následne si spravil bešamel na ktorý potreboval maslo, múku, tavený syr a trochu mlieka. Cestoviny uvaríme, následne naplníme vzniknutou zmesou, dáme zapiecť a posypeme syrom. Výsledok je geniálny!

Horizon33_2015 11 11_9 54 39.png
https://www.youtube.com/watch?v=OD14Rfu0PKM Foto: www.youtube.com
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom