Vieš, čo ješ? Zo sendvičov Subway síce zmizne gumárenská chemikália, v Big Macu si na nej ešte "pochutíš"! :-D

Zdieľať
p07

Sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením Subway už v USA ani v Kanade nebude pridávať do pečiva, ktoré používa chemickú látku používanú v gumárenskom priemysle…

Chemikáliu doteraz používali viaceré produkty fast foodu Subway, no spoločnosť sa rozhodla, že ju prestane používať.

Ostatné reštaurácie s rýchlym občerstvením však túto nebezpečnú látku budú používať ďalej.

subway-sandwich

Subway uviedol, že látku azodikarboxamid, ktorý je v potravinárstve označovaný ako E927, už nebude pridávať do sendvičového pečiva v USA, kde má najviac pobočiek.

Látku, ktorá sa používa na zvýšenie pružnosti gumených podrážok či karimatiek, však budú môcť „ochutnať“ napríklad návštevníci McDonaldu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom