Vieš, čo ješ? Zo sendvičov Subway síce zmizne gumárenská chemikália, v Big Macu si na nej ešte "pochutíš"! :-D

Zdieľať
p07

Sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením Subway už v USA ani v Kanade nebude pridávať do pečiva, ktoré používa chemickú látku používanú v gumárenskom priemysle…

Chemikáliu doteraz používali viaceré produkty fast foodu Subway, no spoločnosť sa rozhodla, že ju prestane používať.

Ostatné reštaurácie s rýchlym občerstvením však túto nebezpečnú látku budú používať ďalej.

subway-sandwich

Subway uviedol, že látku azodikarboxamid, ktorý je v potravinárstve označovaný ako E927, už nebude pridávať do sendvičového pečiva v USA, kde má najviac pobočiek.

Látku, ktorá sa používa na zvýšenie pružnosti gumených podrážok či karimatiek, však budú môcť „ochutnať“ napríklad návštevníci McDonaldu.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom