Prípad ohavnej vraždy malého Adama Walsha. Našla sa len jeho hlava...

Zdieľať
Ttt.png

V roku 1981 Adamova matka nechala chlapca samého sa hrať v hračkárstve, ale keď sa vrátila, bol preč. O dva týždne neskôr sa v kanáli Vero Beach na Floride našla hlava oddelená od tela. Zvyšok tela sa nikdy nenašiel.

Už odsúdený sériový vrah Ottis Toole sa priznal aj k vražde Adama Walsha, ale vzhľadom na nedostatok dôkazov (a skutočnosť, že sa rýchlo zriekol svojho vyhlásenia), ho polícia nemohla oficiálne obžalovať. A to napriek tomu, že mala dôkazy ako napr. krvou postriekané koberec vnútri Tooleho auta, ale koberec a samotný automobil záhadne zmizli.

Toole a jeho spolupracovník Henry Lee Lucas tvrdili, že zabili dokopy viac ako 100 ľudí. Obaja boli nakoniec chytení a odsúdení na doživotie, ale Toole zomrel na cirhózu v roku 1996 vo veku 49 rokov.

John Walsh, Adamov otec, mal dlho podozrenie, že to bol Ottis Toole, kto zabil jeho syna, čomu nahrával aj fakt, že vyšetrovatelia našli zelené šortky v Tooleho byte, ktoré boli podobné tým, ktoré mal Adam na sebe v deň, keď zmizol.

Prostredníctvom aktivizmu Adamova otca, začali škatule od mlieka „rozprávať“ po celej krajine o nezvestných deťoch. V roku 2008 polícia konečne vyriešila prípad- vinným bol Toole, aj keď sa už nikdy nedozvieme dôvod a spôsob vraždy, ani to, kde skončilo telo bez hlavy.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom