Vedeli ste, že tieto potraviny nepatria do chladničky? Ak ich dáte do chladu, môžete zmeniť ich nutričnú hodnotu, chuť či textúru.
Zaujímavé! Takto vyzerajú obľúbené potraviny predtým, ako sa dostanú na váš stôl
1. Avokádo
Ak dáte do chladničky avokádo, absorbuje vlhkosť a zmäkne. Najlepšie je skladovať avokádo spolu s ostatným ovocím niekde v kuchyni.
2. Čokoláda
3. Zemiaky
Skladovanie zemiakov v prostredí chladnejšom ako 7°С spôsobí, že sa ich chuť zmení na sladkú. Namiesto toho, aby ste dávali zemiaky do chladničky, dajte ich do papierového vrecka a skladujte na tmavom a chladnom mieste. Ideálne v komore.
4. Tropické ovocie
Tropické ovocie rýchlo podlieha skaze a skladovať ho v chladničke nie je najlepší nápad. Ideálne je, ak ovocie zabalíte do niekoľkých vrstiev papiera a uskladníte na suchom a tmavom mieste.
5. Bazalka
Chladnička nie je ideálnym miestom pre bazalku – v chlade zvädne skôr a navyše absorbuje zápachy ostatných potravín. Ideálne je skladovať ju v nádobe s vodou, tak ako kvety.
6. Zelené fazuľkové struky
Ak dáte čerstvé fazuľkové struky do chladničky, stratia cenné vlastnosti. Preto je lepšie, ak ich zamrazíte a môžete ich jesť po rozmrazení celý rok.
7. Cibuľa
V chladničke cibuľa zvlhne a zmäkne, takže nebude vôbec vhodná na konzumáciu. Okrem toho vlhkosť môže spôsobiť, že sa začne na cibuli rozširovať pleseň alebo rozmnožovať nebezpečné baktérie.
8. Paradajky
Chladnička nie je vhodným miestom na skladovanie paradajok. Chlad zastavuje proces ich dozrievania a ovplyvňuje ich chuť aj textúru.
9. Káva
Možno to niektorí z vás robia v dobrej viere, že to udrží kávu dlhšie voňavú. Opak je však pravdou – káva v chlade stráca svoju arómu a unikátnu chuť. Skladujte kávu na tmavom mieste v dobre uzatvorenej nádobe.