5 delikátnych horúcich nápojov, ktoré musíte túto zimu vyskúšať

Zdieľať
Horizon33_2016 12 9_10 19 28.jpg

Chladné počasie nás von veľmi neláka, a tak radšej trávime čas vnútri, ideálne pod dekou a s pohárom niečoho horúceho a lahodného v ruke. A ak vás to aj von láka, určite vám po návrate domov zo zimnej prechádzky dobre padne taká horúca čokoláda alebo korenistý čaj.

Biela horúca čokoláda s kúskami keksíkov

https://i1.wp.com/saygraceblog.com/wp-content/uploads/2015/11/Sugar-Cookie-White-Hot-Chocolate-5.jpg
https://i1.wp.com/saygraceblog.com/wp-content/uploads/2015/11/Sugar-Cookie-White-Hot-Chocolate-5.jpg

Budete potrebovať:

1/2 hrnčeka Bailey´s

2 hrnčeky plnotučného mlieka

1 hrnček smotany

120g bielej čokolády nalámanej na kocky

šľahačka a maslové keksy na ozdobu

Ako na to?

V hrnčeku zmiešame mlieko, Bailey´s a smotanu a na miernom ohni zahrejeme. Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a za občasného miešania rozpustíme. Potom nalejeme do hrnčekov, ozdobíme šľahačkou a nalámanými keksami.

Vaječný likér s pomarančovou príchuťou

http://pastrychefonline.com/2015/12/10/orange-spice-eggnog-recipe-tbtfood/#
http://pastrychefonline.com/2015/12/10/orange-spice-eggnog-recipe-tbtfood/#

Budete potrebovať:

3 hrnčeky plnotučného mlieka

1 hrnček šľahačkovej smotany

1 hrnček kryštálového cukru

štipka soli

3 tyčinky škorice

3 celé klinčeky

2 celé vajcia

3 žĺtky

3/4 hrnčeka korenistého rumu (Captain Morgan, napríklad)

kôra z jedného pomaranča

1/4 hrnčeka pomarančového likéru

1 hrnček šľahačkovej smotany na ozdobu

Ako na to?

Zohrejte mlieko s jedným hrnčekom smotany, cukrom, koreninami, soľou a pomarančovou kôrou. Keď je mlieko tesne pred bodom varu, odstavíme ho a necháme 30 minút vychladnúť. Ak sa vám chuť mlieka zdá byť málo korenistá, pridajte koreniny podľa chuti. Potom mlieko v parnom kúpeli opäť zahrejte a pridajte k nemu vajcia za stáleho miešania. Pridajte rum a pomarančový likér. Nechajte vychladnúť a dajte do chladničky na minimálne 24 hodín. Podávajte chladené a ozdobené šľahačkou, môžete posypať štipkou muškátového orieška.

Horúca čokoláda s peppermintom a Bailey´s

http://www.3yummytummies.com/baileys-peppermint-hot-chocolate/
http://www.3yummytummies.com/baileys-peppermint-hot-chocolate/

Budete potrebovať:

2 hrnčeky plnotučného mlieka

1 dcl Bailey´s

1/2 dcl pepermintového likéru

2 PL kakaa

2 PL cukru

štipka soli

čokoládová poleva

šľahačková smotana

Ako na to?

Mlieko zahrejeme a predtým, ako príde k bodu varu, pridáme kakao, cukor soľ. Potom pridáme Bailey´s a pepermintový likér a odstránime z ohňa. Podávame ozdobené šľahačkou a čokoládovou polevou.

Korenistý Earl Grey

http://www.blog.birdsparty.com/2016/01/hot-toddy-earl-grey-spiced-recipe.html
http://www.blog.birdsparty.com/2016/01/hot-toddy-earl-grey-spiced-recipe.html

Budete potrebovať:

(1 porcia)

1 čajové vrecko čaju Earl Grey

horúca voda na čaj

2 PL rumu

2 ČL medu

1 tyčinka škorice

1 badián

plátok citrónu

Ako na to?

Čajové vrecko zalejeme horúcou vodou a pridáme med. Pridajte škoricu, badián, rum a citrón a zázrak je na svete.

Horúca čokoláda s karamelovými cukríkmi

http://www.savvyinthekitchen.com/2016/10/butterbeer-hot-chocolate.html
http://www.savvyinthekitchen.com/2016/10/butterbeer-hot-chocolate.html

Budete potrebovať:

4 hrnčeky šľahačkovej smotany

2 hrnčeky mlieka

1 hrnček karameliek alebo karamelových čipsov

1/2 hrnčeka nalámanej bielej čokolády

2 PL karamelovej polevy

2 ČL vanilkového extraktu

šľahačka na ozdobenie

Ako na to?

V hrnci zmiešamie mlieko, smotanu a zahrejeme. Po dvoch minútach pridáme karamelky, bielu čokoládu, vanilku a karamelovú polevu. Pomaly miešame, kým sa prísady neroztopia. Podávame ozdobené šľahačkou a poliate karamelovou polevou.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom