Chladné počasie nás von veľmi neláka, a tak radšej trávime čas vnútri, ideálne pod dekou a s pohárom niečoho horúceho a lahodného v ruke. A ak vás to aj von láka, určite vám po návrate domov zo zimnej prechádzky dobre padne taká horúca čokoláda alebo korenistý čaj.
3 hriešne dobré recepty na horúcu čokoládu, s ktorými v pohode prežiješ chladné večery
Biela horúca čokoláda s kúskami keksíkov
Budete potrebovať:
1/2 hrnčeka Bailey´s
2 hrnčeky plnotučného mlieka
1 hrnček smotany
120g bielej čokolády nalámanej na kocky
šľahačka a maslové keksy na ozdobu
Ako na to?
V hrnčeku zmiešame mlieko, Bailey´s a smotanu a na miernom ohni zahrejeme. Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a za občasného miešania rozpustíme. Potom nalejeme do hrnčekov, ozdobíme šľahačkou a nalámanými keksami.
Táto tortička je ako stvorená pre všetkých čokoholikov. Vyskúšajte úžasný recept plný čokolády.
Vaječný likér s pomarančovou príchuťou
Budete potrebovať:
3 hrnčeky plnotučného mlieka
1 hrnček šľahačkovej smotany
1 hrnček kryštálového cukru
štipka soli
3 tyčinky škorice
3 celé klinčeky
2 celé vajcia
3 žĺtky
3/4 hrnčeka korenistého rumu (Captain Morgan, napríklad)
kôra z jedného pomaranča
1/4 hrnčeka pomarančového likéru
1 hrnček šľahačkovej smotany na ozdobu
Ako na to?
Zohrejte mlieko s jedným hrnčekom smotany, cukrom, koreninami, soľou a pomarančovou kôrou. Keď je mlieko tesne pred bodom varu, odstavíme ho a necháme 30 minút vychladnúť. Ak sa vám chuť mlieka zdá byť málo korenistá, pridajte koreniny podľa chuti. Potom mlieko v parnom kúpeli opäť zahrejte a pridajte k nemu vajcia za stáleho miešania. Pridajte rum a pomarančový likér. Nechajte vychladnúť a dajte do chladničky na minimálne 24 hodín. Podávajte chladené a ozdobené šľahačkou, môžete posypať štipkou muškátového orieška.
Horúca čokoláda s peppermintom a Bailey´s
Budete potrebovať:
2 hrnčeky plnotučného mlieka
1 dcl Bailey´s
1/2 dcl pepermintového likéru
2 PL kakaa
2 PL cukru
štipka soli
čokoládová poleva
šľahačková smotana
Ako na to?
Mlieko zahrejeme a predtým, ako príde k bodu varu, pridáme kakao, cukor soľ. Potom pridáme Bailey´s a pepermintový likér a odstránime z ohňa. Podávame ozdobené šľahačkou a čokoládovou polevou.
Skvelý recept na Sacher tortu. Upečte si doma tento obľúbený čokoládový dezert.
Korenistý Earl Grey
Budete potrebovať:
(1 porcia)
1 čajové vrecko čaju Earl Grey
horúca voda na čaj
2 PL rumu
2 ČL medu
1 tyčinka škorice
1 badián
plátok citrónu
3 skvelé recepty z Nutelly, ktoré by ste najradšej hneď vyskúšali
Ako na to?
Čajové vrecko zalejeme horúcou vodou a pridáme med. Pridajte škoricu, badián, rum a citrón a zázrak je na svete.
Horúca čokoláda s karamelovými cukríkmi
Budete potrebovať:
4 hrnčeky šľahačkovej smotany
2 hrnčeky mlieka
1 hrnček karameliek alebo karamelových čipsov
1/2 hrnčeka nalámanej bielej čokolády
2 PL karamelovej polevy
2 ČL vanilkového extraktu
šľahačka na ozdobenie
Ako na to?
V hrnci zmiešamie mlieko, smotanu a zahrejeme. Po dvoch minútach pridáme karamelky, bielu čokoládu, vanilku a karamelovú polevu. Pomaly miešame, kým sa prísady neroztopia. Podávame ozdobené šľahačkou a poliate karamelovou polevou.