Napadlo by vám, že by ste si mohli dopriať skvelý šťavnatý čokoládovú dezert bez výčitiek svedomia z toho, že ste zjedli niečo kalorické a nezdravé?
Skvelý recept na Sacher tortu. Upečte si doma tento obľúbený čokoládový dezert.
Budete potrebovať:
225 g tmavej horkej čokolády
200 g opečených vlašských orechov
200 g kokosového alebo trstinového cukru
1 a pol šálky červenej fazule z konzervy (môže byť aj uvarená fazuľa, ktorú si pripravíte doma)
6 vajce
štipka soli
Ako na to?
Rúru si predhrejeme na 180ºC a maslom alebo olejom jemne vymastite tortovú formu s priemerom 25 centimetrov.
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a v mixéri rozmixujte orechy s 1/4 hrnčeka cukru. Presypte to misky a rozmixujte fazuľu, ku ktorej postupne pridáte žĺtky a roztopenú čokoládu. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.


Úžasný recept bez múky! Túto tortu s kávovou penou musíš vyskúšať.
K bielkom postupne pridávajte zvyšnú cukor a následne pridajte štvrtinu čokoládovej zmesi. Jemne premiešajte vareškou a postupne pridávajte aj zvyšok čokoládovej zmesi. Na záver primiešajte mleté orechy.

Cesto potom nalejte do vymastenej formy. Aby sa cesto neprilepilo, môžete formu vystlať papierom na pečenie. Pečieme 50 minút až hodinu.

Po vychladnutí sa môžeme s chuťou pustiť do tejto dobroty :-)
