Občas sa stáva, že príde neohlásená návšteva a vy musíte narýchlo niečo vymyslieť. No a pre takéto prípady je lístkové cesto ako stvorené. Môžete z neho „vyčarovať“ aj takýto svieži a šťavnatý dezert.
Budete potrebovať:
1 lístkové cesto (cca 270 g)
120 g krémového syra alebo jemného tvarohu
50 g cukru
230 g čerstvých jahôd nakrájaných na plátky
5 g vanilkového extraktu
1 malé vajce
kryštálový cukor na posypanie pred pečením
Ako na to?
Jahody nakrájajte na plátky. Ak ste kúpili už rozvaľkané cesto, položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Ak je cesto v celosti, rozvaľkajte ho.
V miske zmiešajte tvaroh, cukor a vanilkový extrakt.
Na ceste nožom alebo kolieskom na pizzu urob šikmé rezy. V strede však nechaj aspoň 7 centimetrový neporušený priestor.
Do stredu daj tvarohovú plnku a na ňu rozlož jahody.
Cesto zabaľ, potri vajíčkom a posyp cukrom.
Vlož to rúry vyhriatej na 200 stupňov a peč približne 25 minút do zlatohneda.
Nechaj vychladnúť a šup s tým na tanier :-)